Nagyon mélyen tanul a Microsoft ideghálója

2016. január 17. 16:00

A Microsoft kutatói új megközelítést használnak az utóbbi évek egyik legnépszerűbb és legelőremutatóbb kutatási területén a gépek eszesedésére szolgáló mélytanulásban.

2016. január 17. 16:00
Cade Metz

Legújabb ideghálójuk 152 réteg matematikai műveletet fed le, ami óriási előrelépés a szokásos hathoz, héthez képest. Mivel több jegyet tud tanulmányozni, értelemszerűen jobban teljesít a kép- és más felismeréssel kapcsolatos feladatokban.

Az idegháló előrevetíti, hogy a Microsoft és más cégek grafikai feldolgozó egységei (GPU) és a többi specializált chipje nemcsak a képfeldolgozásban, hanem más mesterségesintelligencia-szolgáltatásokban, például a beszédfelismerésben és az élő természetesnyelv-megértésben is eredményesebb munkát végeznek a következő években.

A hálót úgy tervezték, hogy amennyiben nincs szükség rájuk, néhány réteg kihagyható, ha viszont kellenek, használhatók. Így a jel ereje tovább megmarad, és sokkal pontosabb eredmények érhetők el.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!