Diana Krall a Müpában lép fel

2016. január 20. 16:21

Két igazi dívát hoz el idén a jazzkedvelőknek a Müpa: márciusban az egzotikus gyökerekkel rendelkező Cécile McLorin Salvant mutatkozik be a magyar közönségnek, míg júniusban pedig az ötszörös Grammy-díjas énekes-zongorista, Diana Krall ad koncertet.

2016. január 20. 16:21

Két népszerű jazzdívával kedveskedik a műfaj szerelmeseinek 2016-ban a Müpa: március 11-én az egzotikus gyökerekkel rendelkező Cécile McLorin Salvant mutatkozik be a magyar közönségnek, míg június 30-án az ötszörös Grammy-díjas énekes-zongorista, Diana Krall ad koncertet Budapesten. A Müpa közleménye szerint az idén 27 éves, francia és haiti felmenőkkel büszkélkedő, miami születésű Cécile McLorin Salvant 2010-ben adta ki első szólóalbumát, majd ugyanebben az évben megnyerte a kiemelkedő presztízsű Thelonious Monk Nemzetközi Jazzversenyt. Az énekesnő 2013-ban megjelent, WomanChild című lemezét Grammy-díjra jelölték a legjobb vokális jazzalbum kategóriájában, a For One to Love című, örökzöldek mellett öt eredeti szerzeményt is felvonultató 2015-ös albuma szintén Grammy-várományos.

 
Mint a közlemény fogalmaz, a kritikusok szerint a barokk zenei tanulmányokat is maga mögött tudó Cécile McLorin Salvant a fiatal jazzénekesnők egyik legeredetibb és legkarakteresebb előadója, aki a világ élvonalába tartozó ritmusszekcióval érkezik a Müpa Fesztivál Színházába, hogy többek között az erős nőkről és a szerelemről énekeljen. Diana Krall több mint két évtizede állandó szereplője a nemzetközi zenei életnek, nincs rajta kívül még egy előadó, akinek nyolc lemeze egyből a Billboard jazzalbumokat tömörítő listájának élén nyitott volna. Az énekesnő több mint 15 millió korongot adott el eddig, kilenc arany-, három platina- és hét többszörös platinalemezzel büszkélkedhet.
 
Legújabb, sorban tizenkettedik albuma, a hangmérnöki munkáért Grammy-jelölést kapott Wallflower tavaly februárban látott napvilágot, amelyen a kanadai énekesnő többek közt Paul McCartney, Elton John és Bob Dylan popslágereit bújtatja jazzköntösbe. A Müpa 2015/2016-os évadát záró koncerten Diana Krall régebbi slágerei mellett az új album dalaira is számíthatnak a rajongók.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!