Indul a Hyperloop hétvége

2016. január 29. 07:37

Már tesztelik Elon Musk új szupervasútjára beérkezett megoldásokat Texasban a mostani hétvégén.

2016. január 29. 07:37

Indul a Hyperloop Competition: a Texas University College Station ad otthont a legjobb a Hyperloop megoldásra kifejlesztett fülkék (pod) megmérettetésére. A csőpostaszerű szupervasútba ugyanis nem mindegy milyen megoldású podokat készítenek, nemcsak strapabírónak kell lenniük, de személy és teherbírásra is alkalmasnak kell lennie a fülkéknek.

 
A Hyperloopot 2013-ban ötlötte ki Elon Musk, a cél az, 750 kilométer/óra sebességgel kösse össze az USA nagyvárosait egy zárt csőben futó vasúttal. Egy probléma van vele, még csak a tervezőasztalokon létezik. Vannak már rá dizájntervek és most egyetemista diákoknak is lehetőséget adtak, hogy a bemutassák megoldásaikat (Hyperloop célstartupok). A cél az, hogy megtalálják a legjobb ötleteket és ezekhez szponzorokat is meggyőzzenek a kivitelezés megvalósítására. 
 
 
124 csapat adott be pályázatot 20 országból (és 26 USA tagállamból). Azokat a megoldásokat, melyeket a mostani Hyperloop Pod Competition-on elfogadnak meg is kell építeni a következő Phase 2 fázisig a csapatoknak, majd tesztelik ezeket egy próbapályán és versenyeztetik is egymással őket.
 
 
 
Ez még 2016 második félévében megtörténik, mert Elon Musk már nagyon türelmetlen, működés közben szeretné látni az álmát. Az ötlet annyira népszerű, hogy már több szponzor is jelentkezett, sokan látnak ebben fantáziát, hiszen a Hyperloop sokkal gyorsabb és biztonságosabb lenne Amerikában, mint a mostani légi közlekedés.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!