Nyugdíjas-szimulátor a CES 2016-on

2016. január 09. 09:43

A Genworth R70i Aging Suit-al kipróbálhatjuk milyen is 70-évesnek lenni a gyakorlatban.

2016. január 09. 09:43
Loren Grush

Eddig az egzoszkeletonról mindenkinek az ipari megoldások vagy a hadsereg jutott eszébe, esetleg valamilyen sci-fi film, mint például az Elysium. A külső motorokkal megtámogatott és szupermutánssá tett emberi lényt viszont ezzel a vázzal arra is rá lehet kényszeríteni, hogy kipróbálja milyen az, ha hirtelen megnő a súlya és sokkal nagyobb erőfeszítést kell kifejtenie egy adott helyzetben. Ugyanez arra is jó, hogy megtapasztalja egy fiatal férfi vagy nő milyen az, amikor a végtagjai már nem az idegrendszerének megfelelően működnek, mert elkoptak az évek során és megöregedett. A szemüveg pedig a kornak megfelelő megváltozott látási viszonyokat hivatott bemutatni. Ez valójában tehát egy nagyon kibővített valóság. 

A CES egyik legkedveltebb cucca volt ez a „nyugdíjas-szimulátor” így, rögvest ki lehetett próbálni milyen körbejárni egy kis területet is 40 évet öregedve. Elég megdöbbentő élmény, de ez a videóból is kiderül, talán a tesztalany sokkal jobban fogja ezentúl tisztelni az öregebbeket? Nem biztos, hiszen ez csak egy múló élmény, egy hetvenévesnek pedig a napi tapasztalat. Szerencsére mindenki előbb vagy utóbb megöregszik és megvénül és majd megtapasztalja az idők terhét ő is személyesen. 

Nem egy felemelő élmény most a csúszós járdán tehát egy banyatankkal araszolgatni a helyi CBA felé és vissza, mert vasárnap ugye a boltok zárva vannak. De nem kell félni a templomba is ennyire kín eljutni nyugdíjas korunkban és ott is fogyasztunk, csak másféle táplálékot. Már aki eljut oda, mert a számítástechnikának hála az unoka karácsonyi ajándékán is lehet nézni az istentiszteletet végre.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!