Mélyen tanulnak a gépek

2016. január 11. 15:15

Hogyan tanuljanak a gépek, milyen módszerek kellenek ahhoz, hogy feldolgozzák a folyamatosan növekvő adatmennyiséget? A big data korának egyik legígéretesebb tanulótechnológiája a mélytanulás.

2016. január 11. 15:15

A mélytanulás (deep learning) a mesterségesintelligencia-kutatás különféle szakterületeit – természetesnyelv-feldolgozást, képfelismerést, keresést stb. –, valamint a számítás- és az idegtudományt egyesítő ága.

A big data korában vállalatok és magánszereplők nap, mint nap gyártják a használhatatlannak tűnő, mennyiségileg percenként és drámaian módon növekvő adatot. Mivel a programok nehezen vagy egyáltalán nem dolgozzák fel ezt a mennyiséget, új tanulómódszereket kell elsajátítaniuk. Egyikük a pár éve az MI egyik „nagy reménységének” tartott mélytanulás.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!