Robotsólyom fogja el a renegát drónokat

2016. január 12. 17:00

A drónok elszaporodásával egyre többen repülnek tiltott zónában. Ellenük találtak ki egy elmés rendszert, amit ugyan sólyomnak hívják, de a pók még találóbb név lenne.

2016. január 12. 17:00

Mo Rastgaar, a Michigani Műszaki Egyetem kutatója és csoportja drónfogó gépet fejlesztett. A gép követi, és ha kell elfogja a katonai létesítményekhez, légi járművekhez, sporteseményekhez vagy éppen a Fehér Házhoz veszélyesen közel repülő drónokat.

A rendszer egyszerűen működik: kilő egy nagy hálót, ami zsinórral a drónhoz rögzül. Mihelyst észreveszi az illetéktelen behatolót, elkezdi üldözni, és maximum 13 méterről rálövi a hálót. Mivel a háló nagy és gyorsan működik, a fejlesztők szerint még a legsebesebb és legjobban manőverező drónt is csapdába ejti.

Miután megvan a zsákmány, a háló a sólyom alá ereszkedik, és a gép biztonságos helyre viszi a rakományt. A rendszer lehet autonóm, pilóta is irányíthatja a földről, vagy összekombinálják a kettőt.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!