A utahi rendőrök lelőhetik a drónokat

2016. február 29. 09:15

Egy új törvényjavaslat értelmében bizonyos esetekben rendőrök felléphetnek a drónok ellen. Éles töltényt viszont csak végszükség esetén használhatnak.

2016. február 29. 09:15

Fegyverek jelentenék a drónokra adott választ? A kérdés egyszerre technikai és jogi. Ha sok energiát fektetünk bele, megfelelő gépfegyverekkel kivitelezhető, csakhogy egyelőre nem törvényes.

2013-ban a coloradói Deer Trail városban drónvadász engedélyek árusítását vitatták meg, végül az engedély ellen született döntés. David E. Lifferth utahi képviselő pedig nemrég adott be egy törvényjavaslatot, amely engedélyezné, hogy bűnüldöző szervek lelőjenek drónokat, amennyiben zavarják a katasztrófa-elhárítást.

Az Ember nélküli jármű című módosító indítvány szerint az „akut sürgősség” tűzre, árvízre, szélsőséges időjárásra, eltűnt személy keresésére, természeti vagy ember okozta katasztrófára, azaz az életre és a tulajdonra, közegészségügyre, biztonságra akár 24 óránál tovább húzódó azonnali veszélyt jelent.


A „semlegesítés” a drón megrongálására, megsemmisítésére, zavarására és elfogására vonatkozik. A „fegyver” szintén tágan értelmezhető: háló, zavaró eszközök, pisztoly és más lőfegyverek, sőt talán még a sasok is idetartoznak.

A törvényjavaslat szerint a drónokat a rendelkezésre álló legbiztonságosabb és legpraktikusabb módon kell a lehető legkisebb kárt és pusztítást okozva semlegesíteni. Azaz csak legutoljára szabad éles lövedéket használni.

Wayne A. Harper utahi szenátor hasonló drónszabályozási törvényjavaslattal állt elő.

Eljött a drónvadászok kora? 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!