Az MIT csapata nyerte a Hyperloop dizájnversenyét

2016. február 01. 13:56

A hétvégi texas-i megmérettetésen a Massachusetts Institute of Technology diákjai vitték el a pálmát, ők tervezik és valósítják meg Elon Musk álmát.

2016. február 01. 13:56

A csőpostaszerű szupervasút állítólag legkésőbb 2020-ra már közlekedni is fog, a hétvégén a kabinok (pod) megtervezéséhez keresték a megfelelő változatot. Az MIT csapata győzött, ők a Musk & Co. segítségével meg is építik a még csak számítógépen létező terveket és tesztelni is fogják 3 hónapon belül.

 
 
A csapat weboldalán látható a prototípus, ami ki fogja bírni a nagy sebességet (750 kilométer/óra a tervezett utazási sebesség), illetve látható, hogyan szeretnék megoldani, hogy működés közben levitáljon a kabin maga. Az 550 font súlyú (kb. 120 kilós) pod 2,4 G terhelést kap az utazás során, ezt is ki kell bírnia. A tesztek áprilisban kezdődnek, addig mindent meg kell oldania a csapatnak, ami gátolhatná a megépítést.
 

A második helyen a Delft University of Technology csapata végzett Hollandiából, a harmadik az University of Wisconsin team-je és a negyedik helyre a Virginia Tech és az ötödik az University of California lett. Természetesen ezek a csapatok is megépítik a prototípusaikat, mivel a tesztek során kiváncsiak Elon Musk-ék melyik megoldás lesz a legstrapabíróbb. A jelenlegi megmérettetés amúgy is a designt értékelte és az ergonómiát főként. 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!