Mik azok a gravitációs hullámok? Ez a videó elmagyarázza

2016. február 11. 20:16

Itt egy háromperces videó, amiben magyar felirattal magyarázzák el a tudósok által frissen bebizonyított, Einsten által száz éve megjósolt jelenséget. Még képregény is van hozzá!

2016. február 11. 20:16

Az ELTE fizikusai, Bécsy Bence, Raffai Péter és Szölgyén Ákos által lektorált magyar felirattal itt egy videó, amiben közérthetően elmagyarázzák, mi is pontosan a frissen bebizonyított gravitációs hullám, és miért olyan fontos ez. Még képregény is van hozzá.

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2017. január 17. 10:56
Egy biztos: Ahhoz eleget tudnak, hogy jó sok pénzt keressenek minden szenzációval. Most gondoljuk meg: Egymilliárdot nem lehet csak úgy kidobni egy olyan "mérlegre", ami nem mér........ Amúgy kár volt, hogy Ádám magával vitte az összes tudományt, amikor megette a tiltott gyümölcsöt. (Jó lenni tudni egy sor dolgot ezzel a méréssel kapcsolatosan is, de hát elégedjünk meg a "tényekkel"). Mint sokan mondják: Minden relatív.
választópolgár
2016. szeptember 14. 00:26
Majd a most bevándorolt afgán, szír, bangladesi és piréz atomfizikusok fellendítik végre a német, osztrák és svéd tudományos életet.
választópolgár
2016. szeptember 14. 00:26
A németek most erősítést kaptak a siemens mágnesvasút fejlesztésében is, a most befogadott 1 millió analfabéta afgán bangladesi szír és piréz illegális határsértő gazdasági bevándorló atomfizikus személyében.
Zokni
2016. április 11. 04:31
"...nem tökmindegy milyen a gravitációs hullám, ha megdöglesz rákban a mérgező anyagoktól?!... :D" - írja. Nem. Ettől ember az ember. Meg a művészettől. A többitől csak egy evésből, párzásból emésztésből álló érdekes fizikai-biológiai jelenség lenne. Már ha létezne olyan, aki érdekesnek találná...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!