Pánikra semmi ok, új technológiákkal még jobban követhetők a gyanúsítottak

2016. február 02. 10:36

Szinte minden ország, de az USA hírszerzése különösen sokat panaszkodik a korlátozott lehetőségek miatt. Egy friss harvardi tanulmány szerint nagyon nincs igazuk.

2016. február 02. 10:36

Az amerikai és más hírszerző ügynökségek hosszú évek óta pánikolnak és panaszkodnak, hogy a titkosított kommunikáció megnehezíti, ellehetetleníti gyanús személyek, bűnözők nyomon követését.

A Harvard Internet és Társadalom Berkman Központjának államigazgatásban dolgozó személyekkel, IT szakértőkkel, terrorelhárítókkal végzett új felmérése viszont kimutatta, hogy pánikra semmi ok, a szenzorokkal telepakolt, vezeték nélküli új technológiák rengeteg lehetőséget adnak bűnözők megfigyelésére.

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség, az NSA bőven él is ezekkel az általa „implantátumnak” nevezett megoldásokkal, amelyekkel a szóban forgó személyek külföldi kommunikációja is nyomon követhető.

Jonathan Zittrain, harvardi tanár elmondta, hogy ma már egészen szokatlan, váratlan módszerekkel is megfigyelhető valaki. A dolgok internetére (Internet of Things) hívja fel a figyelmet: bíróságok is elrendelhetik, hogy IoT eszközöket, például a tósztsütőt és hasonló háztartási berendezéseket ilyen céllal is használjanak.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!