Sasokkal drónok ellen

2016. február 02. 07:11

A holland rendőrségnél már sasok is vadásznak a tiltott helyen repkedő drónokra.

2016. február 02. 07:11



Drónokról szól 2016, már szabályozzák is őket az USA-ban, de úgy tűnik nem lehet így sem megakadályozni, hogy illegális területre tévedjenek. Mivel az EU-ban csak majd 2018-ban lesz hivatalos és érvényes szabályzás, a holland rendőrség megelőző intézkedéseket tett, sasokkal fogja el a vétkes drónokat.



A madarakat speciális kiképzésen oktatják, hogyan ismerjék fel és fogják el a pilóta nélküli repülő objektumokat. A sasokat főként repülőtereken és szigorúan védett állami és hivatalos rendezvényeken fogják bevetni, ahol technológiával ezt kivitelezni nehézkes és drága lenne.

 

A sasok természetesen csak a velük súlyban egyenrangú és zsákmányként szereplő drónokra utazhatnak, egy Reaper vagy egyéb 25 kilónál nagyobb drón ellen már nem hatékonyak. Az eddigi tesztekben a jelenleg a kereskedelmi forgalomban lévő és kamerával ellátott drónokat könnyedén el tudják fogni és eliminálni.
 
 
Mint egy galambot vadásszák le őket és vigyáznak arra is a rotor ne sértse meg őket. Az más kérdés, hogy az így levadászott drónok gazdái valószínűleg jogi pereket fognak indítani a rendőrség és a holland állam ellen, hiszen azt is bizonyítani kell, hogy a rendőr drónvadász sas tényleg a tiltott területen vagy azon kívül csapott le a repülőre vagy sem. 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2017. február 27. 21:03
Az üres zöld dossziédból a kínai sasok vitték el a lapokat, Niki?
Akitlosz
2016. február 03. 10:53
A hatalom fél a nyilvánosságtól és védi a titkait. Ilyen az alaptermészete
röviden
2016. február 03. 10:53
Kíváncsian várom az állatvédők reakcióit. Két bevetés között amúgy hogy tartják ezeket a madarakat?
Dénia
2016. február 03. 10:53
Jaj de jó! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!