Így lehet zöld a vörös bolygó

2016. március 09. 11:31

Nukleáris robbantásokkal fel kell olvasztani a Mars sarki széndioxidját, ami segítene felmelegíteni a bolygót. A Futurism látványos videója a terraformálás lehetséges módjairól.

2016. március 09. 11:31

Így lehetne terraformálni a Mars bolygót: nukleáris robbantásokkal kéne felolvasztani a sarki széndioxidot, ami így légkört hozna létre, ami felmelegítené a bolygót. Vannak még a tervben genetikailag módosított növények és eltérített aszteroidák is. Egy kommentelő azonban felhívta a figyelmet, hogy mágneses mező nélkül mit sem ér az egész terv. A videó mindenestre szép. (via Acélpatkány FB)

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Strassnoff Ignác
2017. március 10. 02:04
Hmmmm... Van ahol már legalizálták a kemény drogokat? Szép zöld bolygó egy csomó nukleáris robbantás után, ahol sugárzó széndioxidból lesz a fasza légkör. Jól hangzik. A növényvilágot azért elég rendesen génmanipulálni kell, hogy jól érezze ott magát a gaz. Viszont esetleg rögtön teremne világító (Villany.) körte a fákon. Az állatvilágnál lehetne kiindulni a skorpiókból, azok állítólag tök jól bírják a nukleáris sugárzást! A víztartalmú aszteroidák eltérítését miképp képzelték el? Kicsit cinkes a történet. Ha elég nagy az aszteroida, szarrá kúrja a bolygót. (A dinók erről hosszan tudnának mesélni.) Ha nagyon kicsi, szart se ér. Amúgy olyan okosan kormányoznák, hogy valami vödörben landolna fegyelmezetten, nem? Mert ugye ha leveszel egyet mellel, el van baszva az egész napod... Az okos kormányzásról csak annyit, hogy a közelmúltban történt, hogy a nagy büdös semmiből egy kurva nagy kavics zúgott el a Föld és a Hold között. Ha csak egy kicsit odébb megy, nincs több probléma a túlnépesedéssel. Mit tudtak a tudósaink? Integettek utána. Bruce Willis nem ért rá.. Megjegyzem, egyelőre ott tart a kurva okos tudomány, hogy nem igazán tudják megakadályozni, hogy a tökéletesen kitalált Föld záros határidőn belül ne nézzen ki úgy, mint a döglött Mars. Hála az embereknek. De akkor majd egy elbaszott kőkupacból oázist tudunk csinálni, nem? Az olyan... Ennél nagyobb baromságot ritkán hall az ember.
ÁrPi
2016. november 23. 14:08
Semmiség . Aszteroida terelgetéssel, jeges és vasas meteorok csilliárdjaival felhízlaljuk a Marsot , hogy legyen elég vize és tömege és magnetoszférája. Kishitű vagy! Pl. Szlartibartfaszt leginkább a fjordok építését kedvelte.
ÁrPi
2016. november 23. 14:07
1. A jégaszteroida-tereléshez felbecsületlenül nagy inercia kell. 2. A szép fantasy-térkép a Marsról nyilván nem Krisztus után 2219-ből származik hanem a ...majd később induló Csillagidő Időszámítás kezdete után :) Merthogy a könnyed aszteroida-pályamódosításokkal a Marsba irányított kavicsok sokaságával egyébként még meg is lehetne hízlalni a Mars tömegét plusz vasmeteorit bombázással magnetoszférát is teremthetnénk a Föld2.0-nak, sima ügy :-D (De felvázolt tervem nyomán az általad közölt Mars-térkép (amely a mai felszinhez volt álmodva) még a massziv terraformálás projekt becsapódásai nyomán intenziven alakulni fog! :-D )
Anonymtalan
2016. november 23. 14:07
Hé zsenik! És a Mars mágneses mezejét hogyan hozzátok létre? Annélkül a légkört szépen elfújja a nap-szél néhány éven belül és ugyan ott lesz, ahol most van a bolygó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!