Legendás sci-fik, amelyek Oscart érdemeltek volna

2016. március 01. 10:50

Az idei Oscar-gálán négy tudományos-fantasztikus filmért izgulhattak a műfaj rajongói.

2016. március 01. 10:50
SF Blog

Star Wars (1977)

A Csillagok háborúja-sorozat minden idők egyik legsikeresebb filmes szériája, amely mára az egész világon elterjedt kultusszá terebélyesedett: hatalmas rajongótáborral, egy teljes, a filmekre épült iparággal, sőt saját bejegyzett "vallással". Az első Star Wars filmet 1977-ben mutatták be, és hatalmas siker lett. Tíz kategóriában jelölték Oscarra, köztük a legjobb film és a legjobb rendezés díjára. George Lucas eposza hat kategóriában (legjobb zene, legjobb jelmez, legjobb hang, legjobb látványtervezés, legjobb vágás és speciális teljesítményért - szörnyek és robotok létrehozásáért) söpörte be a szobrocskákat, de a legjobb filmnek kijáró elismerést az Annie Hall elhalászta előle. (…)

Gravitáció (2013)

A 2013-as év egyik legnagyobb dobása kétségkívül Alfonso Cuarón filmje volt. A Sandra Bullock és George Clooney főszereplésével készült űrhajósdráma világszerte tömegeket vonzott a mozikba. Bár a Tizenkét év rabszolgaság elhalászta előle a legjobb filmnek kijáró aranyszobrot, így is a Gravitáció volt a 86. Oscar-gála nagy nyertese a maga hat (legjobb rendező, operatőr, vágás, vizuális effektusok, hangrögzítés, eredeti filmezene) díjával.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!