Randiznál egy robottal?

2016. április 29. 14:00

Minden negyedik brit fiatal randizna robottal, de csak akkor, ha úgy néz ki, mint egy ember.

2016. április 29. 14:00

A ComRes kutatási tanácsadó és az innovatív ötletek megvalósítását segítő Nesta ezer 18 és 34 közötti brit felnőttel készített 2036-ról felmérést. Többek között mikrochip beültetésekre, ételhelyettesítő tablettákra vonatkozó kérdéseket tettek fel, valamint azt is, hogy örömmel randiznának-e robottal.

Testünket, identitásunkat és érzékszerveinket felerősítik a technológiai és társadalmi átalakulások, az intimitás tere folyamatosan bővül, gyengéd kapcsolataink túlmutatnak a fizikai határokon, virtuális közegekre is kiterjednek – derült ki a felmérésből.

A megkérdezettek 26 százaléka randizna mesterséges intelligenciával, az érintőkártyát használók 50 százaléka mikrochipet ültettetne bőre alá, hogy könnyebben kinyíljanak az irodaajtók és bejelentkezzenek munkahelyükön.

Mások kevésbé tűntek elragadtatottnak: 62 százalékuk nem cserélné tablettára az ételt, 33 szerint 2036-ban változatlanul a tea lesz a legnépszerűbb brit ital.

Márciusban a Discover Magazine felmérésében még bizalmasabb kérdések hangzottak el az ember-robot kapcsolatról, például, hogy mennyire intim viszonyt létesítenének cyborgokkal. A férfiak kétharmada a legintimebbet, a nők kétharmada viszont kategorikusan elutasította a lehetőséget.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!