Burger King játékból Game Boy Color Nano

2016. június 07. 08:00

Burger King kacatból készített 2000 körüli retro kézi konzolt egy ügyes felhasználó.

2016. június 07. 08:00
Dan Isacsson

Emulátorok és a Raspberry Pi remek alapanyagok kreatív személyek számára, és még a gyártóknak sem lehet szemrehányást tenni, mert azt akarják, hogy többféleképpen élvezzük a klasszikusokat. Egyesek viszont gyakorlatiasabban nyúlnak hozzájuk, és például hardvert tervezve köréje, valódi dolgok működő hasonmásává alakítják át az emulátort.

Pontosan ezt tette a Reddit-felhasználó Chase Lambeth. Abból indult ki, hogy a Raspberry Pit egy 2000 körüli műanyag Burger King Game Boy Colorba kell tenni. Természetesen nem valódi Game Boy Color, hanem labirintusjáték volt benne. A gyerekeknek pedig sajnos csak a remek kézi konzol üres váza maradt. Kész szerencse, hogy az interneten felfigyeltek rá.

Chase Lambeth hónapokig dolgozott rajta, végül méretproblémákkal szembesült – a játék belsejében nem fért el minden alkatrész. Aztán szerencséje lett, mert összefutott egy Instagram-userrel, aki ugyanazon dolgozott, és együtt megoldották. Azonos alkatrészeket használtak, és a Raspberry Pi RetroPie operációs rendszer (OS) emulátorát telepítették a Game Boy Color emulálására. Az OS elvileg több emulátort támogat, de figyelembe véve a speciális elrendezést és a gombok számát, nem működne jól, ha más emulátorokat is kellene kezelnie.

A Game Boy Color Nano visszarepít a korai 2000-es évekbe, amikor a Microsoft Millennium Edition és más „fantasztikus termékek” lepték el a piacot.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!