Itt a digitális mozgásrögzítés jövője

2016. augusztus 03. 14:31

Szenzorokkal megpakolt okosöltözék lehet a filmekből ismert mozgásrögzítés jövője.

2016. augusztus 03. 14:31

A motion capture (mocap), magyarul digitális mozgásrögzítés filmes alkalmazása során egy vagy több előadó mozgását nagy sebességgel rögzítik, és 3D modellre tükrözik, hogy a digitális karakter is ugyanazokat a mozgásokat végezze. A szórakoztatóipar mellett elsősorban az orvostudományban, sportban és a hadseregben alkalmazzák, lényege a rögzített mozgás digitális modellre átültetése.

A dán Rokoko Salto Studio szoftvere és okosöltözéke megújítja a technológiát. A tartós nejlonból készült szenzoralapú testdressz 19 érzékelője a ruha viselőjének összes mozgó ízületét lefedi, és egy az egyben szimulálhatja karakterek mozgását.

A „csatold és játssz” (plug & play) alapú rendszer támogatja a külső alkalmazásokat. Animációban, játékokban és orvosi elemzésben hasznosulhat először.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!