Életünk és koronánk a tét

2016. augusztus 26. 11:30

A Reigns kártyajátékban mi vagyunk a király, és a kérdés az, hogy élünk vagy meghalunk, mit mondanak sorsunkról a kártyák.

2016. augusztus 26. 11:30

A Reigns új játékapp az Apple egyik mostani kedvence. Mi vagyunk a király, és a kérdés az, hogy élünk vagy meghalunk, mit mondanak sorsunkról a kártyák. Minden egyes kártya valaki a királyságunkból. Vagy segítségért fordulnak hozzánk, vagy problémáról számolnak be stb. Sorsunk válaszunkban rejlik.

Kártyánk jobbra vagy balra húzásával válaszolunk. Ennél nehezebb, hogy forrásainkkal is bűvészkednünk kell: alattvalóknak és egyháznak boldognak kell maradniuk, közben pedig legyen elég pénz a hadsereg és a biztonság fenntartására. Könnyen elszórhatjuk összes forrásunkat egy területre, és legyen szó nagyon nemes célról, sokba fog kerülni – életünkbe és királyságunkba. Bonyolult hatalmi játszmáink mellett célokat is kell kivitelezni: boszorkánnyal találkozni, trubadúrt keríteni, örökösről gondoskodni, plusz a többi uralkodói kötelezettség. Egy-egy elért cél után új kártya a jutalmunk, amivel a játék még izgalmasabbá válik, és remélhetőleg kevésbé lesz halálos.

Tetteinket főként az motiválja, hogy minél tovább uralkodjunk, és persze maradjunk életben. A Reigns azonban főként az egyszerű, de kísértetiesen középkori művészi kivitelezés miatt marad meg a memóriában. Pozitívan csalódunk, mert valahogy nem ezt várjuk egy középkori vagy kártyajátéktól. Sötét és bizarr, de nagyon szórakoztat.

Sajna nem ingyen, mert 2,99 dollárba fáj.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!