Nyomtassunk drónt!

2016. augusztus 31. 14:30

Drónt nyomtatott egy francia diák.

2016. augusztus 31. 14:30

Gondolt valaha is arra, hogy saját drónt nyomtasson? Az egyik legnagyobb 3D nyomtatásszolgáltató, a francia Sculpteo segítségével Alexis Massol gépészmérnök-hallgató nemcsak gondolt rá, hanem meg is tette, pedig semmilyen gyakorlat nem állt mögötte, amikor belekezdett. Korábban vásárolt egy drónt, de nem tetszett neki. Ekkor született a döntés, hogy sajátot fejleszt, amelyet laptopjáról vezérel majd.

A drónt még iskolája FabLabjában kezdte, teljesen a nulláról indult, majd felvette a kapcsolatot a Sculpteoval, és már az ő átmeneti alkalmazottjukként tökéletesítette, barkácsolta össze. Sikerrel járt.

Az egész folyamat sokkal könnyebb volt, mint gondolta eredetileg.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hartnesz
2016. szeptember 02. 08:50
Ebben nincsen semmi különös Nem a drónt nyomtatta ki hanem egyes alkatrészeit. És utána összeszerelte a drónt. Ez azért különbség! Az lenne hírértékű ha egyben kinyomtatott volna egyet bele teszi az elemet és repül.
drkovax
2016. szeptember 01. 07:03
Max a vázat tudja nyomtatni. A lényeget (motor, elektronika) a legprofibbak se.
Megtalálta
2016. augusztus 31. 21:29
https://www.sculpteo.com/en/materials/ A sculpteonál készülhet fémötvözetből is egy egy alkatrész, de az gondolom drágább, és feltételezem, nagyon spéci "nyomtatójuk" van. Már ha ezt az egészet jogosan lehet nyomtatásnak lehet nevezni. Szerintem inkább a CNC-re hajaz.
gabor7th
2016. augusztus 31. 20:06
Kérdezem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!