Így jutna el a Marsra a SpaceX

2016. szeptember 28. 08:34

Látványos videón mutatta be bolygóközi utazásra vonatkozó terveit a SpaceX.

2016. szeptember 28. 08:34

Kiderült, hogy juttatna embereket a Marsra a SpaceX: Elon Musk, a cég vezetője a mexikói Guadalajarában tartott International Astronautical Congress-en mutatta be A Bolygóközi Szállítórendszer terveit. Musk szerint az emberiségnek több bolygón élő fajjá kell válnia. A videó alapján az indulást két fázisban, a SpaceX visszatérő rakétái segítségével oldanák meg: először magát a hajót lőnék fel, aztán külön az üzemanyagot.

Musk tervei szerint egy állandó, önfenntartó várost építenének a Marson. Musk szerint ezer hajóval, hajónként kétszáz emberrel 40-100 évig tartana önfenntartó civilizációt létrehozni a Marson. Az összköltség szerinte tízmilliárd dollár lenne, de ha összejön a pénz, akkor 2023-tól indulhatnának a Mars-missziók. Arról azonban nem szólt a SpaceX-vezető, hogy ki építené fel a marsi infrastruktúrát.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2016. szeptember 30. 11:48
aha, nincs űrhajója meg elektromos autója, csak egy üres stadionja, és állami kamumegrendelései. az ostobaság egy bizonyos szintjén meg kellene ragadni, nem érdemes még lejjebb menni. Ráadásul neki befektetők adják a pénzüket, saját döntés alapján, vállalva a rizikót. Itt pedig közpénzt utalnak strómanok magánszámlájára. Nem kellene keverni a dolgokat.
Aerion
2016. szeptember 29. 12:59
Ha megfigyeltétek a video végét, ott a Mars olyan alakot ölt, mint a Föld, ami terraformálást jelent. A Mars utazást Musk finanszírozza, nem lesz kis összeg, de rendben, de ki finanszírozza a Mars földiesítését, ami egy Maras expedíció költségvetéséhez képest nagyjából milliárdszor akkora beruházás lesz.
drkovax
2016. szeptember 29. 12:56
Nos, amikor cirka 20 év múlva kiderül, hogy a vizsgálat elől E.Musk Kínába/Vanuatura/Ecuadorba távozott, miután felmerült a gyanúja, hogy a mások által befektetett pénz javát "okosba" elmentette, a többiből meg szép színházat játszott Marssal, hyperloopal, villanyautóval, akkor valóban ki fog derülni ki mennyire volt hülye ...
Sinistra
2016. szeptember 29. 02:16
Vörös bolygóra a vörösöket! Egy sivatagban élni burával a fejen - nekik való, nem embernek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!