Szemkövető headset a Google virtuálisvalóság-jövőképében

2016. október 26. 11:30

Egyes források szerint számítógép és okostelefon nélkül működő virtuálisvalóság-headsetet fejleszt a Google, ami nem is annyira VR, hanem átmenet a virtuális és a kiterjesztett valóság között.

2016. október 26. 11:30

Szépen halad a Google új VR-terve: a cég júliusban aktívan keresett csúcskategóriás önálló – számítógép vagy okostelefon nélkül működő – headset fejlesztésére személyeket. A témára rálátó források szerint a Daydream VR-platformtól független eszköz a user előtti valós teret szenzorokkal és algoritmusokkal feltérképező szemkövető technológiát használ.

A két technológiával a Google tényleges tárgyak mellett a környezet digitális elemeit is megjelenítve képes lesz kibővíteni a headset előtti valóságot. Egyes források megerősítették, hogy az Intel által felvásárolt Movidius MI-cég szolgáltatja a mozgáskövetést és a helytudatosságot támogató chipeket.

A The Drum tegnapelőtti beszámolója szerint egy potenciális „vezeték nélküli virtuális valóság” eszközt jóváhagyott az FCC (Szövetségi Kommunikációs Bizottság). A keményen átszerkesztett beadványból néhány vezeték nélküli lehetőségen kívül ugyan kevés derül ki, a kontaktszemélyek listáján viszont szerepel Mike Jazayeri, a Google VR-csoport termékmenedzsere. Egyelőre nem tudni, hogy a nyilvánvalóan belső vagy partnertesztelésre szánt eszköznek van-e köze az önálló headsethez.

Bizonytalanok vagyunk a headset végső formájával kapcsolatban, viszont két cég hasonló célokat akar megvalósítani: a Microsoft a HoloLensszel és a Magic Leap. Utóbbi terjedelmes befektetői listáján pedig ott találjuk a Google-t.

A Magic Leap „kevert valóság” (mixed reality) technológiáról beszél. A HoloLenstől a nyilvánvalóan jobb mélységillúziót keltő digitális fénymező-jelek generálása különbözteti meg. A három termék ugyan hasonló célokat szolgál, az egyik forrás az új önálló headsetet viszont a virtuális és a kiterjesztett valóság közti határ áthágásaként írja le – a világot viszi inkább a VR-be, és nem a VR-t a világba.

A Google és a Movidius nem kommentálta a hírt.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!