Kiszivárogtatott Pentagon-videó a jövő nagyvárosairól

2016. november 02. 14:30

Nagyvárosi nyomor, még nagyobb egyenlőtlenségek, urbánus gerillaharcok, terebélyesedő favellák – Pentagon-videó 2030 megaváros-komplexumairól.

2016. november 02. 14:30

Az Intercept honlapon megjelent egy állítólag kiszivárogtatott Pentagon-videó, a Megavárosok: urbánus jövő és kialakuló komplexitás 2030 pokolszerű és kaotikus megavárosairól (10 milliónál nagyobb lélekszámú településekről). A fényképekből összeálló rövid anyagot a terrorizmus elleni harcra történő felkészítés során használták.

A Pentagon a Szárnyas fejvadászhoz vagy az Elíziumhoz hasonlóan látja a jövőt, mínusz replikánsok és tetszetős űrállomások. A narrátor hangja úgy szól, mintha a poklot járta volna meg, és kinézne az ablakon, ahol főként a káosz, lázadások, favellák, nyomor és a nagyvárosi hadviselés képei peregnek.

Mindezek alapján egyértelmű, hogy a Pentagon a jelen trendjeit vetítette ki a közeljövőbe, és így jött össze Hongkong (pontosabban Kowloon) fallal elzárt hírhedt városrészére emlékeztető lidércnyomásos közeg, amelyben az egyenlőtlenségek még nagyobbak, mint ma, gazdagság, high-tech sokkal drasztikusabb ellenpontjait leljük a terebélyesedő nyomornegyedekben.

Az összkép nagyon sötét és riasztó, és – a Pentagon szerint – fel sem készültünk rá. Katonailag sem, pedig elkerülhetetlen lesz.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Text adósság
2016. december 28. 12:40
A Színház.hu már gerilla harcol.
Csomorkany
2016. november 04. 18:45
Ha jól meggondoljuk, igazad lehet :-)
Akitlosz
2016. november 04. 08:27
Hát igen, ez a Pentagon célja. Meg kell akadályozni, mégpedig úgy, hogy nem szabad hagyni, hogy idetelepítsék a más fajtájú embereket. Ugyanabban az országban, ugyanolyan viszonyok között is máshogyan él a fehér ember, mint a fekete és más egyéb sötét színű népek. Már ameddig tud. Ha sikeres lesz a liberálisok, a bolsevisták, a muzulmánok, a kapitalisták, a terroristák, a keresztények, a "jogvédők" stb. fehér ember és nemzetellenes bevándoroltatási kampánya, akkor sehol nem fog olyan hely maradni a Földön, ahol a fehér ember biztonságban, jólétben, nyugalomban élhet. Mindenhol, ahol a fehér ember ma még jelentős számban él egyenkatyvasz népesség lesz, akik nem fognak kötődni ahhoz a nemzethez, amelyiké az az ország volt eredetileg, amelyikben élnek. A világ nyugati urai gonosz politikát folytatnak.
3M..
2016. november 04. 08:27
Erről szól a multikulti, a migránsok betelepítése és a demokrácia. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!