Templomkereső appot fejlesztett a Vatikán

2016. november 26. 09:00

A Katolikus app rendeltetése, hogy a felhasználóknak segítsen megtalálni a legközelebbi gyóntatóhelyet vagy szentmisét.

2016. november 26. 09:00

Leo Cushley, Edinburgh érseke november 22-én a római Szent Péter székesegyházban bejelentette a Vatikán Katolikus appját, amellyel a hívők okostelefonon és tableten kereshetnek rá a legközelebbi gyóntatóhelyre vagy szentmisére. Az alkalmazást egyes médiumok a Tinder analógiájára rögtön elkezdték Sindr-nek hívni, arra utalva, hogy a társkeresőn elkövetett „bűnöket” rögtön meg is lehet gyónni. (Sin bűnt jelent.)

A 2017 elején már használható app fejlesztését az érsek szerint maga a szentatya inspirálta. A keresés egyszerű, a felhasználó a Musemantik szoftverfejlesztő cég technológiájával találja meg a legközelebbi katolikus templomot.

Cushley reméli, hogy mindenki használni fogja, és Ferenc pápa hamarosan véget érő úgynevezett Rendkívüli Jubileumi Évére nemcsak spirituális, hanem gyakorlati szinte is visszaemlékeznek majd a hívők.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!