Hat másodperc alatt feltörhető egy hitelkártya

2016. december 04. 09:30

Online fizetőrendszerek hiányosságait kihasználva, hat másodperc alatt feltörhetők Visa hitel- és betéti kártyák.

2016. december 04. 09:30

Az észak-angliai Newcastle Egyetem kutatói bemutatták, hogy hackerek pusztán találgatással bármilyen Visa kártyát hat másodperc alatt megtrükközhetnek. A különféle honlapokat megcélzó „elosztott találgatásos támadás” automatikusan és szisztematikusan generál különféle változatokat a kártya biztonsági adatairól.

A támadás kihasználja, hogy a jelenlegi online fizetőrendszerek nem szúrják ki a különféle oldalakról érkező többszörös érvénytelen fizetési kérelmeket. Sőt, a honlapok a kártyaadatok különböző kombinációit is kérhetik az online fizetés hitelesítéséhez, amivel még több adat halmozódik fel, és egyszerűbb összegyűjteni a részleteket. Ijesztően könnyű egy ilyen támadás, szinte csak laptop és internetkapcsolat kell hozzá.

A támadók online fizetőoldalakon találgatnak, a válaszokból kiderül, hogy eredményesen vagy sem. A kutatók szerint csak a Visa-hálózat támadható meg ezzel a módszerrel. A MasterCard központosított hálózata kevesebb mint tíz próbálkozásból képes azonosítani ezt az attakot.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!