Nyilvánossá teszi a DeepMind MI-tanulóplatformját

2016. december 07. 08:30

A rivális OpenAI-t követve, a Google legendás londoni DeepMindja is közkinccsé tette mesterségesintelligencia-iskoláját.

2016. december 07. 08:30

A Google, pontosabban az Alphabet legendás gogyőztes DeepMindja a nagyközönség számára is hozzáférhetővé teszi játékplatformját a GitHubon. A korábban Labyrinth nevű, most DeepMind Lab tréningkörnyezet teljes forráskódját nyílttá teszi, azaz bárki letöltheti és átírhatja saját kedvére, hogy aztán gyakoroltathassa MI-rendszereit.

A Google-kutatók a labornak új játékszinteket hoznak létre, amelyeket aztán feltöltenek a GitHubra.A kód közzétételével más kutatók is figyelemmel kísérhetik, hogy fejlesztéseiket képesek-e utánozni, felülmúlni, mérhetik MI-jeik teljesítményét, összevethetik őket másokkal.

A deepMind döntését az Elon Muskhoz köthető rivális san franciscói OpenAI hasonló lépése előzte meg. Ők az MI-ágensek gyakorlásának teret adó, Universe-re változtatott platformot tették közkinccsé.

Ezentúl szinte bármelyik MI lemehet a robot-edzőterembe gyúrni egy nagyot.

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabor7th
2016. december 07. 13:27
Divat cucc.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!