Szintetikus emberek segítik a komputereket, hogy megértsék az igazi embereket

2017. április 06. 14:30

A számítógépek nem értik az embert. A Max Planck intézet kutatói hozzájuk közelebb álló szintetikus karakterekkel próbálják elérni, hogy cselekedeteinkből mégis kapisgájanak valamit. Önvezető autóknál például nagyon fontos lenne, ha következő két-három lépésünket előre tudnák jelezni.

2017. április 06. 14:30

Nehezen értenek minket a számítógépek. Cselekedeteinket nem lehet annyira előrejelezni, hogy például önvezető autók gépilátás-rendszerei értelmezzék, és megmondják, mi lesz a következő lépésünk.

Komputer generálta mozgó, táncoló és cigánykereket hányó testek viszont segíthetik a gépeket, hogy megtanulják, mire kell figyelniük. Szintetikus embereken keresztül jobban megérthetik valódi emberek viselkedését.

A Max Planck Intézet kutatói ezen dolgoznak. Mi könnyen felismerjük képek tartalmát, természetes, hogy értjük, mi van rajtuk, számítógépeket viszont fáradságos munkával kell megtanítani rá. Szintetikus képeken gyakorolva jelentésgazdagabb információkat kapnak az emberi világról.

A kutatók 3D renderelő szoftverrel dolgozták ki háromdimenziós mesterséges embereiket. Munkájuk valódi személyeken alapuló sablonokon és mozgásadatokon alapulnak, így próbálnak minél élethűbb karaktereket létrehozni. Az animációt véletlenszerűen kiválogatott testformák és ruhák, a figurák különféle pozíciókba helyezésével hozták létre.

65 ezer klipnél, 6,5 millió képkockánál tartanak.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!