Varázslatos visszatérés – ismét kelta zene csendül majd fel a magyar fővárosban

2024. március 02. 14:48

Loreena McKennitt a „The Visit Revisited“ európai turné keretén belül érkezik vissza Budapestre – és az is kiderül, mi közünk a kelta istennőhöz.

2024. március 02. 14:48

Böjtös Gábor írása

A rajongóknak különösen is örömhír: a világhírű Loreena McKennitt, a többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző, 2024-ben, 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat. És bizony korábban már kiderült, hogy Magyarországon is éltek kelta népek,

a Duna neve az egyik leghatalmasabb kelta istennő, Danu nevéből származik, ahogy azt Loreena a 2009-es koncertjén elmondta.

McKennitt és zenésztársai 2024. március 6-án indítják el a Visit Revisited nevű turnét Eindhovenben, Hollandiában, majd április 8-án zárják Londonban. Közben fellépnek Németországban, Svájcban, Franciaországban, Olaszországban, Ausztriában, Belgiumban, Magyarországon és Lengyelországban is.

A turné a Juno-díjas The Visit című album évfordulóját ünnepli, amelyet eredetileg 1991-ben adtak ki Kanadában, 1992-ben nemzetközi sikereket ért el a Warner Music Group gondozásában.

Ez az album hozta meg az énekesnő nemzetközi népszerűséget. A lemez igazi mérföldkő volt a művésznő életében, aki azóta is töretlen sikerrel hódítja és gyarapítja rajongóit világszerte.

A művésznő 2021 szeptemberében megjelentette The Visit: The Definitive Edition című albumát, amely az eredeti The Visit albumának 30. évfordulóját ünnepelte. A deluxe, limitált kiadású album kibővített zenei anyaggal debütált, és igazi kuriózum a négy CD-vel, egy audio Blu-ray és egy szakmai visszatekintő, illusztrált könyv társaságában, melyben újraélt emlékek és korábban sosem publikált anyagok találhatók. A Visit Revisited turné első „felvonása” 2022. szeptemberében vette kezdetét, mely tíz előadásból állt Kelet-Kanadában.

„Az utolsó alkalom, amikor Európában léptem fel, 2019-ben volt, és azóta sok minden történt. Csodálatos érzés lesz visszatérni Európába, és újra találkozni a sok ismerős arccal, akiket hiányoltam ezekben a zűrzavaros időkben” – mondta McKennitt.

A fellépők közül McKennittet Caroline Lavelle (cselló), Brian Hughes (gitár), Hugh Marsh (hegedű) és Dudley Phillips (basszusgitár) kísérik.

Loreena McKennitt stílusa eklektikus keveréke a kelta zenének, a popnak, a folknak. Pályafutása alatt több mint 14 millió albumot adott el világszerte. Felvételei arany-, platina- és többszörös platina státuszt értek el 15 országban és négy kontinensen. Kétszer jelölték Grammy-díjra és két Juno-díjat nyert, valamint Billboard International Achievement Awardot. Ismerősen mozog a világ legismertebb és történelmi jelentőségű koncerttermeiben, a Carnegie Halltól a híres Alhambra-palotáig Granadában, Spanyolországban, de fellépett már II. Erzsébet brit királynő és III. Károly brit király, valamint más államfők előtt.

A március 24-i budapesti koncerten olyan élményben lehet részünk, amely szívből jövő muzsikával ajándékoz meg bennünket.

Ezen az eseményen a béke, nyugalom és lelki csend hangjai mellett egy varázslatos emlékutazás részeseivé válhatunk, mely mesés zenei tájakra kalauzol. A tradicionális kelta zene világa harmonikus atmoszférával tárul elénk, ahol mélyen megélt és átélt dalokon keresztül elmerülhetünk az érzésekben. Az előadás minden pillanatában átélhetjük a kiegyensúlyozott és egyedülálló előadói teljesítményt. Ez a koncert

zeneiségével egyedi módon fonódik össze a hangulattal, és feledhetetlen élményt nyújt, melynek magunk is aktív részesévé válhatunk.

Zenei karrierjén túl McKennitt elismerést kapott számos figyelemre méltó jótékonysági kezdeményezéséért, többek között:

  • Cook-Rees Memorial Alap a Vízkeresésért és Biztonságért
  • Falstaff Family Centre
  • A Royal Canadian Air Force (tiszteletbeli ezredese)
  • 2004-ben McKennitt megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban a francia Művészetek és Irodalom Érdemrendjének lovagja lett.

A jegyek az Eventim.hu oldalán és a Tex országos jegyirodáiban érhetők el, a koncert szervezője a Green Stage Production iroda, melynek mottója: „A Földünk védelme, és ezért tudatos célunk, minden általunk megrendezésre kerülő koncert, előadás megvalósításához szükséges energiafelhasználások adataiból kiszámíthassuk az adott események Ökológiai lábnyomát, ezen számítások eredményeként pedig annyi fát ültessünk hazánkban, amely ezt a keletkezett öko lábnyomot ellensúlyozni képes.”

nyitókép: Green Stage Production

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:26
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­­ö­­­g­­ö­­s­ ­­l­­­á­­n­­y­­o­­­k­ ­­­v­­­á­r­n­­­a­­­k­ ­r­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­𝗡
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. március 03. 06:39
Kiváló énekesnő, nagyszerű számokkal, mint például a Two trees
5m007h 0p3ra70r
2024. március 03. 01:34
>>> Akitlosz 2024. március 02. 17:57 15 éve van fent youtube-on. Ez alatt 43 videót töltött fel …. S máshol sem találtam. Hát ez nem valami nagy zenei karrier.<<< Ilyen alapon José Cura egy zenei nímand.
nemecsek-3
2024. március 02. 22:50
Tán csak nem túl sok az eladatlan jegy? Szeretem a keltának nevezett zenét, Megnéztem a műsorprogramot, egymás után kevés kivétellel naponta más-más városban fellépés. Arra nem vagyok kíváncsi van-e elegendő állóképessége a hölgyeménynek. Hogy hangban nem lesz lenyűgöző azt bármely komolyabb énektanár véleménye alapján borítékolható. Olyat, hogy négy hét alatt 24 komoly koncertet énekes teljes hanggal bedobással lenyomjon azt olyan Koncz Zsuzsás színvonalon és bedobással lehet, A technika ma már túl sokmindent megold, de az sem koncertélmény amikor a közönségre van bízva, hogy szórakoztassa magát 20-40e Ft-os belépők mellett. Kihagyom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!