A Harvey hurrikán tanulságai

2017. szeptember 17. 00:42

Amerika és a világ most megfizeti a szélsőséges államellenes ideológia iránti rajongás magas árát.

2017. szeptember 17. 00:42
Joseph E. Stiglitz

„Ez azt jelenti, hogy az épületeket és az infrastruktúrát úgy kell kiépíteni, hogy ellen tudjanak állni a szélsőséges időjárási jelenségeknek, és nem lehet olyan területeken felépíteni őket, ahol jellemzően a legnagyobb károk következnek be. Emellett védeni kell azokat a környezeti rendszereket, különösen a lápos területeket, amelyek fontos szerepet játszhatnak a szélviharok hatásainak elnyelésében. Továbbá csökkenteni kell azokat a kockázatokat, amelyeket a természeti katasztrófák idézhetnek elő a veszélyes vegyi anyagok környezetbe juttatásával, ahogy az most Houstonban is történt.

Az említett intézkedések biztosításához hatékony kormányzati beruházásokra és erős szabályozási rendszerre van szükség. Megfelelő szabályozások hiányában az egyéneket és a cégeket semmi sem ösztönzi arra, hogy kellő óvatossággal járjanak el, mivel tudják, hogy a szélsőséges események költségeinek jó részét majd mások állják.

Amerika és a világ most megfizeti a szélsőséges államellenes ideológia iránti rajongás magas árát, és ezt Donald Trump elnök és a Republikánus Párt csak elősegítette.”

(VG.hu fordítása)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Text adósság
2017. szeptember 26. 20:07
Stiglic, a te kertedben kellene lennie Bokrosnak, Gyurcsánynak és Gréczynek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!