Franciaország betiltja a telefonokat az iskolákban

2017. december 12. 09:24

A francia kormány az alapfokú képzésben teljesen betiltaná a mobiltelefonokat. A diákoknak saját biztonságuk érdekében megengednék, hogy telefont vigyenek az iskolába, de nem vehetnék azt elő tanítás alatt.

2017. december 12. 09:24

A változás 2018 szeptemberétől lép életbe, és körülbelül 6-tól 15 éves korig lesz érvényes, azaz a középiskola kezdetéig. A tanárokat képviselő szervezet azonban megkérdőjelezte, hogy betartható-e egy ilyen intézkedés. Kérdéses az is, hogy a végrehajtás érdekében mennyi zárható szekrényt kell majd telepíteni, vagy hogy megvalósítható-e a tiltás egyszerűen az internethálózat blokkolásával.

Az oktatási miniszter további javaslata, hogy 2019 januárjáig minden iskolának létre kell hoznia egy énekkart, amelyhez a diákok önkéntesen csatlakozhatnának. Emellett azt is támogatná, ha lehetőség lenne az iskolákban egyenruhák bevezetésére is – írja a The Guardian.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!