A szekuláris stagnáláson túl

2018. szeptember 13. 08:39

Erősebb lett volna a kereslet, ha többet tettek volna az egyenlőtlenség kezelése érdekében.

2018. szeptember 13. 08:39
Joseph E. Stiglitz

„A nem megfelelő módon kezelt globalizáció és financializáció, illetve a gazdag rétegeknek nyújtott adócsökkentés volt a két fő oka a jövedelmi és vagyoni koncentráció felgyorsulásának.

Összességében az mondható el: erőteljesebb lett volna a válságból történő kilábalás, ha egy nagyobb és jobban megtervezett élénkítő csomagot fogadnak el. Erősebb lett volna a kereslet, ha többet tettek volna az egyenlőtlenség kezelése érdekében, és ha nem olyan intézkedéseket hoztak volna, amelyek növelték annak mértékét. Továbbá stabilabb pénzügyi szektorunk lett volna, ha azt jobban szabályozzák.”

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bolá
2018. szeptember 24. 12:33
Összességében az mondható el: erőteljesebb lett volna a válságból történő kilábalás, ha egyáltalán elfogadnak egy megtervezett élénkítő csomagot, és nem a QE(n+1)-kel tömik ki a bankokat pénzzel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!