Akár kétmillió fontot is nyerhet a Man-sziget a Szigetjátékok megszervezésével

2019. július 16. 21:15

Akár kétmillió fontot is nyerhet a Man-sziget a kétévente megrendezett Szigetjátékok név alatt futó sportverseny megszervezéséből.

2019. július 16. 21:15
null

A Szigetjátékokat 1985-ben alapították a Man-szigeten. A rendezvényt kétévente rendezik meg, a Nemzetközi Szigetjátékok Bizottság (IGA) szervezésében. A tavalyi versenyt Gibraltár szervezte.

Az ír tengeren lévő szigetre 2027-ben kerülhet sor és Jorgen Pettersson, a Nemzetközi Szigetjátékok Bizottság elnöke szerint a kis sziget akár kétmillió fontra tehet majd szert. Ezenfelül a sziget bemutathatja sport-infrastruktúráját is, amivel még több látogatót csalhat a szigetre – tette hozzá Pettersson. 

A Szigetjátékok vagyis az Island Games egy kétévente megrendezett sportverseny, ahol autonóm szigetek vagy szigetcsoportok sportolói versengenek egymással.

A különleges játékokon az alábbi szigetek vesznek részt.

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2019. július 17. 23:26
Gibraltár az sziget?
gergely88
2019. július 17. 11:42
Gibraltár az idei, 2019. évi Szigetjátékok szervezője volt: https://www.gibraltar2019.com/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!