Orosz operációs rendszer kerülhet a Huawei tabletekbe

2019. augusztus 30. 10:00

Orosz operációs rendszer kerülhet a Huawei tabletekbe: 2020-tól nagyjából 360 ezer táblagépre kerülhet fel az új rendszer, amelyeket a jövő évi népszámlálás során használnak Oroszországban.

2019. augusztus 30. 10:00
null

Miután a Trump adminisztráció korábban tiltólistára helyezte a Huaweit, a kínai elektronikai eszközöket gyártó cég a Google Android operációs rendszerének alternatíváit keresi.

A Huawei szóvivője megerősítette, hogy a cég tárgyalásokat folytat az orosz hírközlési minisztériummal, de a részleteket nem árulta el a szóvivő.

A Guardian júniusban számolt be arról, hogy a Huawei megállapodást kötött az orosz MTS nevű telekommunikációs óriással az orosz 5G-hálózat fejlesztése érdekében. A híresztelések szerint Hszi Csin-ping, kínai vezető és az orosz elnök, Vlagyimir Putyin egy Moszkvában tartott találkozón írták alá a megállapodást.

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2019. szeptember 01. 17:48
Bedobták a törülközőt. Már ami a mobil OS-t illeti. Az eddigi fejlesztések működnek, van rá vagy 1m app, csak nem fejlesztik őket tovább, meg telefonokat sem készít rá senki. Persze lehet, hogy a tabletekre ez nem vonatkozik.
Kanóc
2019. augusztus 31. 12:51
Magadat kéne "tahótlanítanod", te szerencsétlen gyökér... :)
Besenyő István
2019. augusztus 31. 12:49
"Persze lehet, hogy a tabletekre ez nem vonatkozik." A "Surface" egy fiszakó volt, pedig amikor piacra dobták a tablethullám még felfelé ívelt. Mára a tablet egy halott termék, gyakorlatilag.
Tiszafa
2019. augusztus 31. 09:35
"Orosz operációs rendszer kerülhet a Huawei tabletekbe:" Vagyis minden appot ki fog lopni belőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!