Kordás László: Nagyobb béremelés kell, ne szakadjunk le végleg Európától!

2019. szeptember 19. 20:44

Újratárgyalná a tavaly megkötött kétéves bérmegállapodást a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ), Kordás László elnök ezért kezdeményezte a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) összehívását – tudta meg a Népszava.

2019. szeptember 19. 20:44
null

A tavaly év végén elfogadott bérmegállapodás az idei és a jövő évre vonatkozóan is 8-8 százalékos minimálbér- és garantált bérminimum-emelést rögzített, és szintén 8 százalékban határozták meg az általános béremelésre vonatkozó ajánlást. Kordás László szerint azonban a gazdaság eddigi teljesítményére vonatkozó elemzések azt mutatják: jóval nagyobb,

10 százalék feletti béremelésre is lehetőség lett volna már az idén is.

Jövőre pedig két számjegyű emelést szeretnének, hogy „ne szakadjunk le végleg Európától”.

A munkaadók minden minimálbér-emelésnél panaszkodnak, hogy nem tudják kigazdálkodni annak fedezetét, a szakszervezet ezért az adócsökkentést és a progresszív adózás bevezetését is szükségesnek tartja – emelte ki a lap.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. december 10. 18:44
Amelyik munkáltató nem tudja kigazdálkodni a minimálbért ő menjen el inkább dolgozni, mert üzletembernek alkalmatlan!
1istvan
2019. október 08. 19:28
mi okoz ekkora örömöt??
péterx
2019. október 08. 19:28
Majd a szoci elvtársaid osztogatnak, hogy megint csődbe vigyék az országot. A kormány ragyogó gazdasági növekedést produkál, annak arányában lehet növelni a béreket. Ugye, komcsi Kordás?
Pala28
2019. október 02. 10:31
A gazdaságo növekedésre nem szabadna hivatkoznia, és amúgy is, az a 8% is eléggé szép teljesítmény emelés szempontjából. Németországban, legalábbis Bayern-ben erre az évre összesen 4% jutott. Tehát dupla akkora az emelés. Az, hogy le vagyunk maradva a nyugattól, az az elmúlt 120 év hülye politikai döntéseinek köszönhető.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!