A digitális korszak bevezetésének fókuszpontjai

2021. március 25. 22:42

A technológia soha nem látott ütemben halad, elsősorban a számítási teljesítmény, a tárolókapacitás és a globális kapcsolat exponenciális fejlesztéseinek köszönhetően.

2021. március 25. 22:42
null

Ezek az előre lépések egy új „digitális korszakot” indítottak el, amelyben az adatok a legértékesebb árucikkek, és minden iparágban – beleértve a védelmet és az intelligenciát – a problémák előidézői is. A legtöbb iparhoz hasonlóan a védelmi iparág is gyorsítja a digitális átalakulást, reagálva a globális helyzetre.

A digitális transzformáció segíti a szervezeteket, hogy új technológiák segítségével megreformálják stratégiájukat és műveleteiket a friss értékek felszabadításához.

Ez új üzleti modellekhez, kultúrához és termékekhez vezet, a munkaerő és az ügyfél élmények javítása érdekében. A védelmi és hírszerzési rendszerek esetében, a digitális átalakulás biztosítja a versenyelőnyt egy összetett globális környezetben. 

A technológia központi szerepet játszik a digitalizációban

Manapság számos technológiai előkészítő eszköz forradalmian újnak bizonyul az ügyfelek számára. Felhőalapú számítástechnika, mesterséges intelligencia (AI), gépi tanulás (ML), szintetikus környezetek, digitális mérnöki munka, 5G és űrkutatási kapcsolatok állnak a taktika élen.

A digitális átalakulás nem csak a technológiáról szól, érinti az embereket, a folyamatokat, a kormányzatokat és a kultúrát is. 

 „A kultúra stratégiát fogyaszt reggelire” - Peter Drucker.

A digitális átalakulás alapvetően egy néptörténet. Bárki bevetheti a világ összes technológiáját, de ha nem képes elérni, hogy az a társadalom szintjén működjön, akkor az nem vezet sehova.

A Microsoft hangsúlyozza, hogy a katonaság, a hírszerző ügynökségek és a védelmi ipari bázis sikeres digitális átalakítása azt jelenti, hogy embereiket, gondolkodásmódjukat, kölcsönhatásukat és munkájukat a digitális átalakulás középpontjába állítják. Ezen tényezők megértésével megfelelő megoldásokat találhatnak a felmerülő problémákra.

A kultúra a digitális transzformáció kulcsfontosságú elősegítője.

Még mindig sok a bizonytalanság a digitális átalakulás körül. A vállalatok dolgozói gyakran bizonytalanok abban, hogy az átalakulás miként hat majd munkájukra, és az eddig működő üzleti modellekre. Minden átalakuló szervezet számára első számú célkitűzés kell, hogy legyen a dolgozók megnyugtatása. A változásokat holisztikus szemlélettel szükséges kezelni.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!