Egy hely, ahol vacsorázhat és mozizhat miközben feltölti az autóját

2021. június 06. 13:38

Az elektromos járművek elterjedésének egyik legnagyobb akadálya a nyilvános töltőállomások hiánya. Az állomások kiépítése lemaradt az elektromos autóvásárlás ütemétől. Ráadásul sok esetben hosszú és unalmas a várakozás várhat a vezetőre és utasaira, amíg az adott jármű töltődik. Erre talált egy kellemes megoldást a Woods Bagot építészstúdió. Még pedig egy drive-in mozi ötletével, ami egyben egy töltőállomás is.

2021. június 06. 13:38
null

A Re-Charge LA névre keresztelt projekt célja, hogy bemutassa, hogy az elektromos járművek töltőállomásainak lehet szórakoztató oldala is. A projektterv központi része egy vetítőfelület, amely napközben árnyékot biztosít, este viszont mozivászonként szolgál. A felhasználók tehát filmnézés közben tölthetik a járműveiket, ráadásul a helyszínre felállított food truck kisbuszból még ételt is vásárolhatnak.

A legújabb amerikai rendelet szerint 2035-re minden Kaliforniában értékesített új autónak nulla CO2-kibocsátással kell működnie, így létrehoztak egy Pump to Plug nevű kezdeményezést, mely során a tervezők kreatív ötleteket küldhettek be az elektromos járművek töltőállomásait illetően. 

Erre a felhívásra született meg a Woods Bagot terve is, mely koncepcióval nem csak beépíthetik a töltőállomásokat a városi életbe, hanem lehetőséget adnak az infrastruktúra felpezsdítésére és fejlődő, közösségorientált helyek létrehozására is.

A cikk szerzője Blősz Dalma.
 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2021. június 11. 15:40
Ez az elektromos autózás úgy baromság ahogy van! Mondjuk gondoljon mindenki bele, hogy egy-egy kamiont mennyi ideig töltenének fel... Vagy egy teherautót... vagy egy buszt... Ez a autóval a moziba még a tinédzsereknek ok... de mi lesz a következő? Talán elektromos autóval mennek a színházba? Agyrém! /és akkor még nem is mondtam a barnaszéntüzeléses erőműveket... aminek az áramával töltik fel a "környezetbarát elektromos autókat"... vagy az akkumulátorok gyártásának a környezetkárosítását...stb/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!