Egy hónap múlva újra Brain Bar

2022. szeptember 01. 07:27

Nyolcadik alkalommal rendezik meg szeptember 29-én és 30-án a jövőfesztivált. Az előadók között lesznek a TikTok, a Vice UK és a LEGO vezetői is.

2022. szeptember 01. 07:27
null

Idén a Magyar Zene Házában rendezik a Brain Bar jövőfesztivált, amelyen olyan égető kérdéseket állítanak középpontba, mint az aggasztó gazdasági helyzetet, a megbomló béke vagy a közösségi média felelőssége az orosz-ukrán háborúban. 

A résztvevők idén olyan nagyágyúkkal találkozhatnak, mint Zing Tsjeng, a Vice UK főszerkesztője és Jakub Olek, a TikTok Közép-Kelet-Európai és Ukrajnai Kormányzati Kapcsolatokért felelős vezetője. Az eseményen ott lesz Laura Toodu, az észt védelmi minisztérium politikai tanácsadója, aki hazaszeretetről, bátorságról és kitartásról tart előadást, de a Brain Bar meghívására látogat Magyarországra Peter Boghossian amerikai filozófus is, hogy

előadásában az egyetemi PC-rezsimmel szembeni kritikus gondolkodás és szabadság megőrzésére hívja fel a figyelmet.

A rendezvény egyik legjobban várt vendége Johnny Castrup, a LEGO Ideas vezetője lesz, aki arról mesél majd, hogyan szabadítja fel a kreativitást a közös alkotás, és milyen elképesztő üzleti sikereket hoztak a LEGO-rajongók ötletei. 

A Brain Bar a vitáknak is terepet biztosít. Az idei év egyik legérdekesebb polémiájának Joanna Williams, a Women VS Feminism című könyv szerzője és Johanna Nejedlova nőjogi aktivista beszélgetése ígérkezik a feminizmus és a nők érdekei kapcsán.

„A jövőfesztivál idén is provokál, inspirál és keresi a választ olyan kérdésekre, amik talán még fel sem merültek, így bátorítva a következő generációt arra, hogy a társadalom olyan építőivé váljanak, akik képesek újat álmodni, és ha kell harcolni is azért, hogy övék maradjon a jövő” – írják a szervezők.

A rendezvény diákok és tanárok számára idén is ingyenes. Regisztráció és kedvezményes early bird jegyek még elérhetőek a Brain Bar oldalán, a legfrissebb információkat pedig a Facebook-eseményben lehet folyamatosan nyomon követni.
 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
scion
2022. szeptember 03. 04:18
Arról nemi s beszélve, hogy tök ellentmondásos, mivel a LEGO mint cég teljes mellszélességgel kiáll a PC és az LMBTQ propaganda mellett, számos termékével bizonyítva. (konkrétan vannak LMBTQ termékeik https://www.lego.com/hu-hu/product/everyone-is-awesome-40516 https://www.lego.com/hu-hu/product/queer-eye-the-fab-5-loft-10291) A figurákat is már kvóta szerint teszik a készletekbe, pl. a most megjelent lovagvárat is egy királynő vezeti ( király nélkül) a lovagok is kvóta szerint vannak benne, több a női páncélos harcos... stb. Az egész cikk felvezetésben az a tragikomédia, hogy Peter Boghossian aki "az egyetemi PC-rezsimmel szembeni kritikus gondolkodás és szabadság megőrzésére hívja fel a figyelmet" szöveg után ennek a fos LMBTQ LEGO képviselőjét reklámozzák. Csak gratulálni tudok.
aaabbbccc
2022. szeptember 01. 12:58
iden is jol fog fogyni a gitt
Sróf
2022. szeptember 01. 11:50
Gréczy Zsolt is szeretett volna fellépni, el is küldte a szervezőknek a portfólióját, mert úgy olvasta a kiírást, hogy Bré Bár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!