Az Újpest FC kapusa, Banai Dávid: Egyre nehezebb a helyzetünk!

2021. október 18. 00:44

A sereghajtó lila-fehérek egy semmit nem érő döntetlent ért el Kisvárdán – miközben a vetélytársak szárnyalnak. Mi lesz veled, Újpest?

2021. október 18. 00:44
null
Vámos Tamás

A Gyirmót elleni hazai vereség után megírtuk, hogy a sereghajtóvá süllyedt Újpest gyalázatos teljesítménye után a lila-fehér szurkolók levetették a mezt a játékosokról, valamint az általunk megkeresett újpesti fanatikus kifakadásáról is olvashattak, aki többek között elmondta, „évek óta tart a megaláztatásunk!”

Ilyen előzmények után fokozott figyelmet kapott a lilák kisvárdai vendégjátéka, annál is inkább, hiszen a remekül szereplő rétköziek a Ferencváros hazai, Zalaegerszeg elleni veresége után újra átvehették a vezetést a tabellán, esélyüket növelte, hogy vasárnapig még pontot sem vesztettek hazai pályán.

A küzdőszelemmel nem volt baj... Fotó: kisvardafc.hu
A küzdőszelemmel nem volt baj... Fotó: kisvardafc.hu

A lilák vezetőedzője, Michael Oenning érezte, hogy csapatának vérátömlesztésre van szüksége, ötvédős rendszerre tért át, ezzel együtt kissé meglepő volt, hogy a csapat egyik legjobb képességű játékosa, Yohan Croizet, a remek felépítésű Junior Tallo vagy éppen Stieber Zoltán is a kispadon találta magát.

Ahogy az várható volt, az első fél órában a Kisvárda játszott fölényben, de vagy a hazai támadók tehetetlenségén vagy éppen Banai bravúrjain múlt, hogy nem rezgett meg az újpesti háló.

A mérkőzés fordulópontját Driton Camaj piros lapja jelentette,

akit jogosan állított ki Pintér Csaba játékvezető, hiszen a montenegrói légiós a tizenhatoson kívül buktatta a nyilvánvaló gólhelyzetben kapura törő Katona Mátyást.

Nyilván az emberelőny miatt is, de a második játékrészben az Újpest fölénybe került, a Várda védekezésre rendezkedett be, és a hatékony kontratámadásokban bízott. Azonban hol Dombó Dávid védett bravúrral, hol az újpesti játékosok gyámoltalanságán múlt, hogy nem rezdült meg a háló, sőt, ha egy-két hazai támadás végén a kisvárdaiak higgadtabbak, újabb vereségbe is beleszaladhatott volna az Újpest.

Összességében látható volt, hogy a lilák összeszedettebben játszottak, mint korábban, de az eredménykényszer miatt nem tudnak felszabadultan játszani, és így a legkecsegtetőbb helyzeteket is kihagyják a játékosok.

Sokatmondó a legjobb teljesítményt nyújtó vendégjátékos, a kapus Banai Dávid lefújás utáni nyilatkozata:

- Ezzel a döntetlennel semmire sem megyünk. Úgy készültünk a mérkőzésre, hogy ne kapjunk gólt, ez be is jött, de

amíg nem tanulunk meg akár szépen, akár csúnyán nyerni, nem sok jóra számíthatunk.

Nincs mit szépíteni: egyre nehezebb a helyzetünk…

Ami tény: az Újpest valóban egyre kilátástalanabb szituációba kerül, hiszen immár öt pont hátránnyal (!) áll az utolsó helyen. Legközelebb a hét mérkőzés óta veretlen Mol Fehérvárt fogadják Simonék…

Nyítókép: Banai Dávid és az Újpest - kedvezőtlen kilátások Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!