A Kisvárda történelmi győzelemmel mutatkozott be a nemzetközi kupában

2022. július 21. 17:11

A Kisvárda története első nemzetközi kupaszereplésén bátor játékkal, 1-0-ra győzött a kazah Kajrat Almati ellen idegenben az Európa-konferencialiga selejtezőjének első meccsén csütörtökön.

2022. július 21. 17:11
null
Bánfalvi Szabolcs

A Kisvárda Master Good az előző idényben magyar bajnoki ezüstérmet szerzett, ennek jogán az Európa-konferencialigában indulhat ebben az évadban, így

a kisvárdai csapat története során először szerepelhet nemzetközi kupában.

A kisvárdaiak első meccsüket az Európa-konferencialiga selejtezőjében a Kairat Almaty csapata ellen játszották csütörtökön idegenben. Magyar idő szerint 16.00 órakor kezdődött a találkozó, mivel ekkor a legnagyobb kazah városban 20.00 óra volt, és 30 fokos meleg. Tehát akárcsak a Ferencváros, a kisvárdai együttes is Kazahsztánban kezdte meg szereplését az európai porondon.

A kisvárdaiak a debütálás ellenére a megilletődöttség jelét sem mutatták, sőt igen bátran kezdtek. Már a negyedik percben szögletet harcolt ki a vendégcsapat, azt Camaj végezte el kiválóan, amely után

a Kisvárda új igazolása, Kovacic fejelt kapura, és a kazahok kapusa, Usztyimenko a gólvonalról szedte ki a fejest. Hatalmas bravúr volt.

Egy perccel később újabb szöglethez jutott a Kisvárda, és megint fejessel veszélyeztetett a magyar csapat, ismét Kovacic tette ezt, de a labda elkerülte a kaput.

A Kisvárda bátran játszott első nemzetközi kupameccsén. Fotó: Facebook/Kisvárda Master Good
A Kisvárda bátran játszott első nemzetközi kupameccsén. Fotó: Facebook/Kisvárda Master Good

A kazahok kilenc perc után jutottak először a vendégcsapat kapuja közelébe, majd Joao Paulo 22 méterről eresztett el lövést, amely nem sokkal süvített el a bal alsó sarok mellett.

A kazahok a 15. percben már bejutottak a tizenhatoson belülre is, ahol helyzetbe kerültek, ám a vendégek hálóőre, Odincov könnyedén védett.

Ezután mindkét oldalon adódott egy-egy ígéretes szabadrúgás, viszont veszélytelennek bizonyult mindkettő.

A 37. percben nagyszerű akciót vezetett a kisvárdai együttes. Navrátil kapott remek labdát Camajtól a jobb szélen, előbbi egy csel után befelé húzott, és a tizenhatoson belülről, jobbról tekert a jobb felső mellé nem sokkal.

A Kisvárda felpörgette a játékot az első félidő utolsó perceiben, többször jutott el a vendéglátók kapuja közelébe, így szögletből és távoli lövésből is próbálkozott, azonban a kazah védelem rendre tisztázott.

Így 0-0-ás állásnál mentek a csapatok a szünetre. A labdabirtoklás szintén egyenlően oszlott meg a két csapat között, míg a kisvárdaiak többször próbálták bevenni a rivális kapuját.

A második játékrész elején aktívabban játszott a vendégcsapat, tíz percet követően egy távoli bombát védett bravúrral a kazahok kapusa.

Ezután megint veszélyesen támadott a Kisvárda, ám szögletre mentettek a hazaiak. Utóbbi után veszélyesen kanyarodott be a labda a kapu elé, de a védők mentettek, viszont csak átmenetileg, mivel a felszabadítás után szabadrúgáshoz jutott a vendéggárda ígéretes helyről, ám annak elvégzése után az oldalhálóban kötött ki a játékszer.

A kisvárdai labdarúgók nagyot küzdöttek Kazahsztánban. Fotó: Facebook/Kisvárda Master Good
A kisvárdai labdarúgók nagyot küzdöttek Kazahsztánban. Fotó: Facebook/Kisvárda Master Good

Majd kijöttek a kazahok a szorításból, és a kisvárdai térfélen igyekeztek tartani a labdát, és vezettek támadásokat, illetve lövésekkel próbálkoztak, azonban a vendégek kapuja nem volt veszélyben. Így szép lassan eltelt 20 perc a második félidőből.

Ezt követően mindkét együttes viszonylag könnyen át tudott menni a középpályán, és jutott el a tizenhatos előterébe, ám

gólhelyzet nem alakult ki, hiányoztak a pontos passzok az akciók végén.

A 71. percben kettős cserét hajtott végre a Kisvárda, kellett a frissítés, hiszen a magyar bajnokság még nem rajtolt el, így a kisvárdai labdarúgók nincsenek még játékban és megfelelő fizikai állapotban. A kazah pontvadászat már tart, emiatt a hazaik jobb kondícióban lehettek a mérkőzés során, azonban ezt nem tudták kihasználni, kósza távoli lövésekkel próbálkoztak, amelyek nem veszélyeztették a kisvárdai kaput.

A 75. percben azonban megvillant a kazah csapat brazil légiósa, Joao Paolo, brilliánsan ollózott, ám a kapu fölé szállt a labda.

Majd a Kisvárda újabb akciókat vezetett, és meg is lett az eredménye. Nagyon szép kényszerítő során Ötvös passzolt Leonihoz, aki kiválóan adta be a labdát középre a csereként beállt Asaninak a tizenhatoson belül.

Asani gyönyörűen átvette és felpörgette magának a labdát, majd 13 méterről a jobb alsó sarokba lőtt a 82. percben. Ezzel Asani megszerezte a Kisvárda történetének első gólját a nemzetközi porondon.

A történelmi gól után a magyar csapat megint két játékost cserélt.

A Kisvárda a Kajrat Almati elleni meccs végén szépen megtartotta az eredményt, és megérdemelten nyert. Fotó: Facebook/Kisvárda Master Good
A Kisvárda a Kajrat Almati elleni meccs végén szépen megtartotta az eredményt, és megérdemelten nyert. Fotó: Facebook/Kisvárda Master Good

Ezután magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a Kajrat, igyekezett kiegyenlíteni, beívelésekkel, fejesekkel próbalkozott – sikertelenül –, míg az ellentámadásokból a Kisvárda veszélyeztetett.

Azonban a 92. percben Kanté bombázott kapura 17 méterről, a magyar alakulat 21 éves kapusa, Odincov óriási bravúrral védett.

Ezután a vendégcsapat már megtartotta az eredményt, sőt egy szöglettel fejezte be a mérkőzést.

Ezzel a Kisvárda az első nemzetközi kupaszereplésén 1-0-ra nyert Almatiban.

A visszavágót jövő hét csütörtökön rendezik meg.

 

Nyitókép: A Kisvárda történelmi diadalt aratott első meccsén az Európa-konferencialiga selejtezőjében. Fotó: Facebook/Kisvárda Master Good

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BlancoAgilon38
2022. július 22. 15:38
Nem libalegelő, de elég szarul néz ki.
BlancoAgilon38
2022. július 22. 15:38
Gratulálok.
bunko_jobbos
2022. július 22. 15:38
Úgy látom, a Fradi helyet az idei szezonban a Kisvárda lesz a nyerő. Kérdés, hogy miért engedték el Rebrovot???
bunko_jobbos
2022. július 22. 15:38
Úgy látom, a Fradi helyet az idei szezonban a Kisvárda lesz a nyerő. Kérdés, hogy miért engedték el Rebrovot???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!