Liverpool - Aston Villa: Szoboszlai-góllal 3:0

2023. szeptember 03. 17:09

A Liverpool legyőzte ellenfelét a Premier League negyedik fordulójában, és előrelépett a tabella 3. helyére. Szoboszlai Dominik pedig megszerezte első gólját a klub mezében.

2023. szeptember 03. 17:09
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai reacts after scoring his team first goal during the English Premier League football match between Liverpool and Aston Villa at Anfield in Liverpool, north-west England on September 3, 2023. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Szoboszlai Dominik együttese, a Liverpool 3:0-ra nyert az Aston Villa csapata ellen a Premier League negyedik fordulójában az Anfield Road-on. A mérkőzés első gólját a 3. percben épp a magyar középpályás szerezte; ez volt Szoboszlai első gólja a Liverpool mezében

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya egy szögletet követően a játékosok között átpattanó labdát nagyjából a tizenhatos vonalától bal lábbal kapásból a kapu bal oldalába bombázta, a kapusnak esélye sem volt.

A Liverpool Virgil van Dijk a múlt heti Newcastle United elleni mérkőzést követően megítélt eltiltása miatt kissé felforgatott védelemmel játszott; a védősorban a holland játékos helyett  Joe Gomez kapott helyet. 

A vörösök védelme láthatóan megérezte a csapatkapitány hiányát, több hibát is elkövettek, ám részben az ellenfél gyenge próbálkozásának, részben Allisson kiváló védéseinek köszönhetően végül megúszták kapott gól nélkül. 

A középpályán Szoboszlai mellett Alexis Mac Allister és Curtis Jones kezdett, utóbbit a 65. percben váltotta a láthatóan nagyon lelkes Harvey Elliott. A támadósorban pedig Mohamed Salah, Luis Diaz és a múlt heti meccs hőse, Darwin Nunez kapott helyet, utóbbi két játékos helyett Elliottal egyszerre Jotát és Gakpót cserélte be Jürgen Klopp, aki a meccs utolsó perceire Endo Watarut is pályára tette, mégpedig Mac Allister helyére. 

A Liverpool második gólja valójában nem teljesen a vörösök érdeme, hiszen bár ők támadtak, a labdát Nunez óriási kaputáját követően végül az Aston Villa játékosa, Matty Cash lőtte a kapuba a 22. percben. 

A harmadik gól viszont már Szoboszlaiék erőfeszítéseinek gyümölcse, 

a szünetet követően 10 perc játék után ismét szögletet rúghatott a Liverpool. Robertson jobb oldali sarokrúgását Núnez fejjel csúsztatta a jobb alsó felé, az érkező Salah pedig közvetlen közelről bepöckölte, ezzel 3:0 lett az állás, és ez lett a végeredmény is. 

A Liverpool a védelem kisebb bizonytalanságai ellenére egyértelműen jobb volt ellenfelénél, minden mutatóban felülmúlták az Aston Villát. A legszembetűnőbb különbség a passzok mennyisége tekintetében mutatkozott meg, hisze Szoboszlaiék majdnem kétszer annyit passzoltak mint az ellenfél. A magyar válogatott csapatkapitánya negyedik mérkőzését is végigjátszotta a Premier League-ben, ahol a Liverpool négy fordulót követően három győzelemmel és egy döntetlennel a harmadik helyen áll a Manchester City és a Tottenham mögött. 

Nyitókép: Paul Ellis/AFP

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reepcze
2023. szeptember 03. 17:27
Következzen a válogatott!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!