Lenyomta nézőszámban a Kisvárda-Mezőkövesd meccs az európai sztárokkal teli szaúdi ligát

2023. október 24. 18:27

Háromszor annyian voltak a szabolcsi stadionban, mint Rijádban.

2023. október 24. 18:27
null

696 – ennyi volt a szaúdi focibajnokság Al-Rijad- Al-Ittifak mérkőzésének hivatalos nézőszáma. A szaúdiak nyáron igencsak bevásároltak kiöregedő félben lévő európai sztárokból: Cristiano Ronaldo mellett Georginio Wijnaldum és Jordan Henderson ( két Liverpoollal BL-t nyerő sztár) is Arábiába igazolt, utóbbi kettő az említett meccsen is pályára lépett. Az Al-Ittifak kispadján pedig nem más ült, mint a Vörösök klublegendája, Steven Gerrard (akihez mostanában Szoboszlait gyakran hasonlítja a szaksajtó).

Ezt is ajánljuk a témában

Érdekesség, hogy a 2023-es vb megrendezésére is jó eséllyel pályázó ország bajnokiját még a szombati Kisvárda-Mezőkövesd bajnoki is lenyomta nézőszámban, 

nem is akárhogy: a szabolcsi kisvárosban háromszor annyian mentek ki a meccsre, mint Rijádban.

Közben egyébként a magyar NB1 egészét tekintve is fejlődés mutatkozik a meccsek látogatottságát tekintve: az nso ír arról, hogy az eddigi 10 forduló átlagnézőszáma 4531, ami ezerrel magasabb a korábbi évek átlagánál.

Jó tett a 2023/2024-es idény átlagának a Diósgyőr visszajutása, (Miskolcon vasárnap 12 ezren látták a Fradi vendégszereplését) de úgy áll 4531-en a számláló, hogy a Fradi-Újpest derbire (amelyre az összes jegyet eladták, így 22 ezren lehetnek a Groupama Arénában) csak a következő fordulóban kerül sor. 

Nyitókép: MTI/EPA/Alaa Badarneh

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
véna
2023. október 25. 11:01
Full zártba rendezték meg pár éve a BL visszavágóját egy kb. 20 fős család részére. Kb. 8-10 évvel ezelőtt. Azóta se ismerték el hivatalosan. Nyilván olyan eredmény született amilyet a nagy KEFÍR szeretett volna. Gondolom volt na ugye megmondtam is.
Aegopolis.
2023. október 24. 18:34
Azért ez várható volt. Nagyon kíváncsi lennék a szaúdi liga tévéközvetítéseinek nézettségére, szerintem ez sem verdesi az eget.
Orange79
2023. október 24. 18:33
A teveszar-liga hiaba vasarol be penzehes egykori sztarokkal, vonzerot es szinvonalat nem vehetnek maguknak.
Ninini
2023. október 24. 18:32
Tájidegen. Kecskéket kellett volna kergettetni velük a pályán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!