Furcsára sikeredett Szoboszlai Dominik 11. fellépése a Premier League-ben: Luton Town – Liverpool 1-1

2023. november 05. 17:11

A magyar labdarúgó-válogatott 23 éves csapatkapitánya az újonc ellen is a kezdőcsapatban kapott helyet. Először nem játszott végig, 65 percet kapott. A liverpooli gólt az elrabolt édesapját féltő Luis Diaz szerezte.

2023. november 05. 17:11
null

Az egy ponttal is feljött a tabella 3. helyére a Liverpool, amely pontszámban utolérte, jobb gólkülönbségével megelőzte az Arsenalt.

1. Manchester City 27 pont, 2. Tottenham 26 pont (hétfőn a Chelsea-t fogadja), 3. Liverpool 24 pont

VÉGEREDMÉNY: 1-1

100. perc: LUTON-MECCSLABDA: Kaboré önző, jobbról, éles szögből lő a burkina faso-i, Alisson nem mozdul el, és kiüti a keményen meglőtt labdát.

 

90+5. perc: EGYENLÍT A LIVERPOOL! Elliott balról lágyan emel középre, a kapus nem jön ki. LUIS DIAZ magasra és a védője hátára ugorva 4 méterről a hosszú sarokba fejel, 1-1

A meze alatt megmutatott pólón üzen elrabolt édesapjának a kolumbiai: „para papa”, azaz papának – felirattal.

90+4. perc: Elliott beadását üggyel-bajjal kivágják. Luis Diaz laposan belőtt labdájára is lecsapnak a betömörülő Luton-játékosok.

90+3. perc: A legjobb védekezés a támadás: szögleteket harcol ki, az ellenfél térfelén tartja a labdát a házigazda.

90. perc: 8 perc a ráadás. Áll a játék, ápolnak egy hazai labdarúgót.

88. perc: Luis Diaz is beállt a Liverpoolba, de nem jöttek be az első cselei. 

86. perc: Egyenlítési lehetőség: Konaté csúsztat 8 méterről, alig kerüli el a labdája a bal sarkot. Kaminski biztosított.

80. perc: ITT A BOMBAMEGLEPETÉS, LUTON-GÓL! Szép kontratámadás végén Tahith Chong érkezett üresen Kaboré begurítására, és elpasszolja Alisson mellett, 1-0

Előtte a Liverpool rúgott szögletet, reklamált büntetőt, miközben a gólszerzésre ma képtelen Nunez gyakorlatilag kivédte van Dijk fejesét a kapu előtt...

79. perc: Gravenberch próbálkozik ballal, balról. Erre is odaér a rövid saroknál Kaminski, és szögletre üti a labdát.

75. perc: van Dijk tűnik el gyanús körülmények között a Luton 16-osán belül, nincs büntető. A reklamáló Klopp kap sárga lapot.

72. perc: Nunez ugrik ki Szalah labdájával, egyből lő a 16-os baloldali sarkához érve, Kaminski látványos vetődéssel ment a rövid felső sarok elől.

70. perc: EZT HOGY LEHETETT KIHAGYNI??? Alexander-Arnold varázsolja Szalah fejére a labdát, az egyiptomi – szokásával ellentétben – keresztbe stukkol, Nunez teljesen üresen 3 méterről (!) főlé lő. Hihetetlen!!!

68. perc: A cserék máris összehoznak egy helyzetet. Elliott emel be balról, Gakpo a mögé érkező labdát sarokkal teszi kapura, centikkel megy mellé.

66. perc: ELŐSZÖR CSERÉLI LE SZOBOSZLAIT BAJNOKI MÉRKŐZÉSEN JÜRGEN KLOPP, aki hármas cserét hajt végre: Gakpo, Elliott és Cimikasz lépett pályára Szoboszlai, Gomez és Jota helyett.

65. perc: LUTON-GÓLHELYZET! Ognebe szólózott, balról bejutott a 16-oson belülre, labdája megpattanva Morris elé kerül, aki 10 méterről lő, ALISSON lábbal hatalmasat véd.

63. perc: 30 méterről, ám 5-tel lő fölé a tétlenséget megunó vagy az edzői tanácsot megfogadó Alexander-Arnold.

60. perc: Gomez szereli keményen, de tisztán Kaborét, aki lent marad. Szoboszlai dühösen a lelátóra bikázza a labdát, lehet ápolni. Klopp ad tanácsot „Szobo”-nak és Alexander-Arnoldnak. Townsend helyett a korábbi Mu-játékos, Chong áll be a Lutonba.

58. perc: A nagyon aktív és lendületes Gravenberch játssza meg Nunezt, aki kiugratná Szoboszlait, de túl erősen passzol, nem lehet utolérni, hiába hadonászik, gesztikulál a magyarnak.

57. perc: Szoboszlai ad be jobbról, futtából, kivágják. 

56. perc: Kaboré keményen belőtt labdájára kivetődik Alisson, nagyot mentett Morris elől a liverpooli kapus.

54. perc: Liverpool-szöglet balról. És ebből kap sárga lapot Mac Allister, aki labdavesztés után követ el taktikai szabálytalanságot. Ez az 5. az argentinnak, aki a Brentford ellen nem játszhat két hét múlva, mert eltiltott lesz.

52. perc: Szoboszlai gyorsítana rá az ellenfél térfelén, hosszan tolja meg. 

49. perc: Alisson kivételével mindenki a Luton térfelén. Szalah beadására senki sem érkezik.

47. perc: Az eredményjelzőn Nunez, illetve a labdája. Nem gólt lett, egy jobboldali beadásból találta el a kapu mögötte táblát.

2. félidő: egyelőre nincs csere egyik oldalon sem. A Luton kezdte a játékot.

FÉLIDŐ: 0-0

45+2. perc: Kijött a szorításból a hazai csapat. Rázendítenek a Luton-szurkolók. Ognebe még kiharcol egy baloldali szabadrúgást. A beadás az alapvonal mögött landol.

44. perc: Nakamba unja meg a liverpooli trükköket (Szoboszlai sarkazott, Konaté kötényt adott), megrúgja Mac Allistert. A lutonié az első sárga lapos figyelmeztetés.

41. perc: Barkley bomája 22 méterről, erősebb volt, mint pontos, jócskán fölé szállt – a szurkolók közé.

38. perc: A világbajnok argentin kap egy könyököst. Méltatlankodik is Mac Allister, de nincs sárga lap.

37. perc: Szoboszlai behúzódik középre, a kezdőkörbe Mac Allister mellé. Próbálja kintebb csalogatni ellenfelét a Liverpool.

Thomas Kaminski nagy védése
Fotó:  AFP/JUSTIN TALLIS

33. perc: ÓRIÁSI KAMINSKI-VÉDÉS! Gravenberch gyorsít fel, balra passzol, Jota lő 12 méterről, leér a rövid sarokra és bravúrosan hárít a Luton belga-lengyel kapusa.

31. perc: Visszahúzódik a Luton. És labdaszerzés után indít egy ellenakciót, de magas, rossz a beadás. A túloldalon megy ki bedobásra.

26. perc: Szoboszlai a középcsatár helyén. Nunez kiugratását nem tudja kapura lőni, mert az ötésfelesnél Osho kizárja a játékból.

24. perc: Nunez nyughatatlan. Ezúttal egy jobboldali beemelést fejel fölé.

22. perc: Szoboszlai baloldali szabadrúgását kifejelik a Luton védői, Szalah dropból lő 9 méterről, leperdül a lábáról és fölé megy a labda.

21. perc: Jota indul meg, kényszerítőzne Szoboszlaival. A magyar jobbra néz, balra passzol, de elakad egy védőben a labdája.

17. perc: Megint Nunez tüsténkedik a liverpooliak közül. Ezúttal takarásból, belsővel teker, de Kaminski figyel és hárít.

15. perc: Luton-lehetőség. Konate fején megcsúszik egy beadás, a hosszú oldalon érkező Kabore 10 méterről fölé vágja.

13. perc: LIVERPOOL-KAPUFA! Alexander-Arnold indít a felezővonaltól, Nunez védővel a nyakán átveszi, egyből lő 8 méterről, a léc és a baloldali kapufa találkozásán csattan a labda, majd fölé vágódik.

31 esztendő után szerepel újra az élvonalban a Luton. 

5. perc: Egy-egy lövés. Alisson könnyedén, vetődve fogta az egykori Chelsea-játékos, Barkley lapos suhintását. A liverpooliaknál Nunez próbálkozott. Az uruguay-i szinte ugyanonnan, a 16-os bal sarkától csavart, mint a szerdai, Bournemouth elleni győztes góljánál. Ezúttal alacsonyabban ment a labdája, szögletre ütötte a kapus.

4. perc: Alexander-Arnold becsúszva ment, együttal ütközik a szögletzászlóval.

3. perc: Liverpooli adogatás, Szoboszlai 20 méterre a kaputól felpörgeti, de mielőtt lőne, elpiszkálják előle a labdát.

Szoboszlaié a kezdőrúgás. Zöld-fehérben a Liverpool, Naracs-feketében a Luton.

KEZDŐDIK A MÉRKŐZÉS!

Érdekességek, statisztikák

1 győzelem, 2 döntetlen és 7 vereség a Luton eddigi mérlege. A Liverpool mérlege: 7 – 2- 1

10 mérkőzésen 9 gólt lőtt, 20-at kapott az újonc. Szoboszlaiék 23-szor találtak be, az eddig – a magyarhoz hasonlóan – mindig végig játszó Alisson hálója 9-szer zördült.

A Liverpool FC a kötelező győzelem reményében lép pályára az angol elsőosztályú labdarúgó-bajnokság (Premiere League) 11. fordulójában. A 4. helyezett Vörösök az újonc, a 20 csapatos mezőnyben kieső pozícióban, 18.-ként jegyzett Luton Town vendégei. Szoboszlai Dominik ismét z első perctől kezdve bizalmat kap Jürgen Klopp menedzsertől, aki egy helyen változtatott a múlt héten a Notthinghamet 3-0-ra verő együttese kezdőtizenegyén.

Luton Town: Kaminski – Osho, Lockyer, Mengi – Kabore, Barkley, Nakamba, Townsend, Doughty – Morris, Ogbene. Vezetőedző: Rob Edwards

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Gomez – Szoboszlai, MacAllister, Gravenberch – Mohamed Szalah, Darwin Núnez, Diogo Jota. Vezetőedző: Jürgen Klopp

A Luton pályája a régi idők angol fociját idézi. Alig több, mint 11 ezer néző befogadására alkalmas:

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: AFP/Justin Tallis

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sersem
2023. november 05. 22:09
Szombat este bebaszott az egész csapat, kurtak délig, azt se tudták, hogy hol vannak. Totál szarok voltak.
Takagi
2023. november 05. 21:02
Nem Domi napja volt, de a többiek is lézengtek,nem talalták meg az ellenszert. Lesz ez jobb is. Hajrá Domi!
akkor ki
2023. november 05. 20:22
A Pool nem ismerte fel, hogy jól fejelő, nagy létszámmal védekező csapat ellen nem beadogatni kell, hanem lőni, lőni rendületlenül. Szét volt esve a Pool, nem tudták a saját játékukat játszani. Dominik nem a legjobb formáját hozta ma, de semmi baj, a következő meccs jobb lesz! Hajrá Szobi!
Novicsok-5
2023. november 05. 19:30
Hát ezt meg kellett volna nyerni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!