Az ötödik helyért játszhat pénteken a magyar válogatott: az ellenfél Szlovénia lesz

2024. január 24. 19:30

Zárult a csoportkör a férfi kézilabda Európa-bajnokságon, a magyar válogatott a franciák ellen lépett pályára.

2024. január 24. 19:30
kézilabda

Első félidő

Eleinte a magyar csapat vezetett, majd a francia együttes ellépett és sokáig öt góllal is vezetett, a szünetre azonban egy 4–0-ás szériának köszönhetően két gólra csökkentette a különbséget válogatottunk. A félidőben az eredmény 20–18 volt Franciaország javára.

Második félidő

A második játékrészt szintén jól kezdte a magyar együttes, Chema Rodríguez csapata ki tudott egyenlíteni. Később azonban a franciák némi előnyhöz jutottak, amit sikerült megtartaniuk. A végeredmény 35–32 lett. Magyarország helytállt egy nagyon erős csapat ellen, ez egyértelmű.

Valamint biztossá vált, hogy a magyar együttes beállítja a legjobb Eb-szereplését, Magyarország legutóbb 1998-ban végzett a hatodik helyen.


Az már korábban eldőlt, hogy az izlandi sikerrel biztossá vált, minimum helyosztót játszhat a magyar kézilabda-válogatott (vagyis a legrosszabb esetben is már az ötödik helyért meccselhet a szlovénokkal péntek délután). Mint írtuk, Izland óriási csatában két góllal, 26–24-re verte Ausztriát.

Nyitókép forrása: Facebook

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2024. január 24. 22:13
Így utólag nézve egy gólon múlt hogy nem vagyunk a legjobb négy között, az osztrákok elleni egyenlítő gól kellett volna..
hatvanas
2024. január 24. 20:58
Hogy hol ment el a továbbjutás? Van itt egy-két kiöregedett sztár, akik a fotelben hasznosabbak lennének a csapatnak. Rajtuk ment el, meg az edzőn, aki ezt nem látta.
Búvár Kund
2024. január 24. 20:49
Na, utánna néztem. Legjobb eredményünk 98-ból egy hatodik helyezés. Tehát 26 évvel utánna állíthatjuk ezt be vagy szárnyalhatjuk túl ! Gratulálok a srácoknak !! És reményteljes volt a fiatalok játéka !
Búvár Kund
2024. január 24. 20:43
Ez egy remek eredmény! Ha jól emlékszem még vmikor Skala idelyén végeztünk ilyen helyen London előtt, már több mint 10 éve. Férfi kéziben legalább 8-10 hasonló képességű csapat van akik közül bárki elkaphat bárkit, bármikor. Persze hosszú távon a skandinávok és a franciák kiemelkednek mindig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!