Aggasztó a liverpooli sérültek állapota, kérdés, meddig húzzák ki a tinédzserek Kloppot a bajból

2024. február 29. 14:40

Bizonyítást nyert, a csapat támaszkodhat a bajban a saját akadémiájára. Szoboszlai Dominikékra persze óriási szükség lenne a bajnoki arany megszerzéséhez...

2024. február 29. 14:40

Tegnap este kisebb csoda történt Liverpoolban! Nem a Vörösök FA-kupában aratott sikerére gondolunk, hanem arra, hogy kivételesen nem sérült meg senki a tinédzserektől hemzsegő keretből. Már így is egészen elképesztő a liverpooli sérültlista: Szoboszlai Dominik mellett Mohamed Szalah, Darwin Nunez, Stefan Bajcetic, Curtis Jones, Joel Matip, Diogo Jota, Trent Alexander-Arnold, Alisson, Gravenberch és Thiago sem bevethető, de még a japán Wataru Endo is bokafájdalmakkal bajlódik. A szezonban már a második komolyabb sérüléshullám sújtja a Klopp-csapatot, ősszel is hosszú hetekre kidőltek kulcsemberek, majd miután már majdnem teljes kerettel dolgozhatott a szakmai stáb, újra rosszabb lett a helyzet.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint arról beszámoltunk, a klub már egy új, interneten terjedő címert is kapott, amelyen az ikonikus madár, Liverpool városának szimbóluma, az eredetileg sasnak szánt, de jellemzően kárókatonaként ábrázolt szárnyas is fájlalja a lábát...

A helyzet finoman szólva is aggasztó a Jürgen Klopp vezette szakmai stáb számára, főleg a sérült játékosokra specializálódott Premier Injuries szakportál kimutatását böngészve. Az oldal szerkesztői táblázatban vezetik az angol élvonal játékosainak sérüléseit, a helyzet pedig egészen lesújtó a Liverpoolt tekintve. Egyik riválisnak sincs ennyi bevetésre alkalmatlan játékosa, a maródiak fele pedig még legalább egy hónap, de olyan is akad, aki még legalább fél év kihagyásra számíthat.

Ezt is ajánljuk a témában

A sors hatalmas ajándéka, hogy a csapat a bajban is támaszkodhat a saját akadémiájára, ahonnan időről időre kiemelkedő tehetségek bukkannak elő.

Érdekesség, hogy a felnőttek közé a napokban berobbanó 18 éves Lewis Koumas és az őt váltó, szintén 18 éves, szerda este csereként duplázó Jayden Danns édesapja is labdarúgó volt. Jason Koumas és Neil Danns egyaránt szerepelt a Premier League-ben és hazája válogatottjában is. Koumas 34-szer lépett pályára a walesi nemzeti csapatban, Danns 25 alkalommal a guyanai válogatottban.

Számunkra abból a szempontból különleges, hogy mindkettejüknek volt magyar csapattársa. Jason Koumasnak a Vasas kispadjára frissen kinevezett Gera Zoltán a West Bromban, Neil Danssnak pedig Bogdán Ádám a Boltonban. 

A magyar válogatott korábbi kapusával hamarosan exkluzív interjút olvashatnak a Mandineren.

Ezt is ajánljuk a témában

A remekül beszálló tinédzsereknek köszönhetően tehát egyelőre átvészelték a liverpooliak az óriási sérüléshullámot, vasárnap megnyerték a Ligakupát, szerdán továbbjutottak az FA-kupában, de kérdés, meddig elég a fiatalok lendülete. Hétvégén Nottinghambe utaznak, majd beindul az Európa-liga, rögtön utána pedig a címvédő Manchester City feni a fogát a listavezető Vörösökre.

Fotó: Paul Ellis/AFP

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 23:08
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­ö­g­ö­­s­­ ­­­l­á­­n­­y­­o­­k­ ­­­v­­­á­­r­n­­a­­k­ ­­­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­𝗡
Pernahajder
2024. február 29. 14:47
Faszt érdekel a liverpool? Ki a bajnok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!