Miért nem számol Szoboszlai Dominikkel Jürgen Klopp? (VIDEÓ)

2024. február 16. 21:39

A hétvégi, Brentford elleni idegenbeli bajnoki mérkőzés előtti sajtótájékoztatón szóba került a magyar futballista is. Február 25-én Ligakupa-döntőt játszanak a Vörösök.

2024. február 16. 21:39
KLOPP, Jürgen

Nincs megállás, újabb mérkőzések várnak az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) listavezető Liverpool FC-re. 

Az előző fordulóban a Burnley-t hazai pályán 3-1-re legyőzte Jürgen Klopp csapata úgy, hogy legnagyobb sztárjai közül a kapus, Alisson Becker, a házi gólkirály, Mohamed Szalah, az univerzális Trent Alexander-Arnold és a kihagyhatatlanná vált középpályás, Szoboszlai Dominik sem állt a német szakember rendelkezésére. 

A szerda-szombat ritmusban folyamatosan játszó Mersey-partiak 

szombaton a Brentford vendégei lesznek, szerdán a Lutont fogadják,

 s jövő vasárnap a Chelsea ellen lépnek pályára a Wembleyben, a Ligakupa döntőjében.

Visszatérők

A zaklatott január nem sikerült rosszul a Liverpoolnak, amit bizonyít, hogy és Diogo Jota révén a hónap játékosa, Jürgen Klopp jóvoltából a hónap menedzsere címet is „bezsebelte” a klub. 

Az edző a hétvégi bajnokin ismét számíthat a meggyógyult Alissonra és az eltiltását letöltő Ibrahima Konatéra. Szintén játékra jelentkezik az édesapját gyászoló Conor Bradley és felépült Joe Gomez is. A legnagyobb visszatérő a ligában 14 gólnál járó (a 16-ot szerző Erling Haalanddal a gólkirályi címért is harcoló) Mohamed Szalah. 

Az Afrika Kupán megsérült egyiptomi támadó százszázalékos edzésmunkát végzett a napokban.

Ha egészséges, nem kérdéses a helye a kezdőcsapatban.

„Talán”

Keveset tudni továbbra is Szoboszlai Dominikről. Jürgen Klopp megtörte a csendet a január elsején combsérülést szenvedett, a hó végén a Chelsea ellen fejesgóllal jelentkező, majd újra sérültet jelentő magyarról, aki izom- és ínproblémákkal küzd. Az edző nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a jövő vasárnapi Ligakupa döntőben pályára lép Dominik. Trent Alexander-Arnolddal kapcsolatban már kevésbé optimista.

„Szerintem Domnál ez nagyjából akkoriban lesz, majd meglátjuk, hogyan alakul pontosan. 

Nem vagyok benne biztos, hogy van esélye, hogy játsszon a döntőben, de talán.

 Trent pedig egy-két héttel később térhet vissza. Nem nagyszerű, de valójában egy edző nem tudja elkerülni, hogy sérülések bekövetkezzenek.” 

Egyéb kihívások

Jürgen Klopp hangsúlyozta, a Chelsea elleni fináléig még várnak még kihívások a Liverpoolra Szoboszlaiék nélkül. Egyelőre ezekre koncentrál.

Ez ismét egy szuperintenzív időszak. Az emberek a döntőre gondolnak, ami teljesen rendben van, de az előtt ott van Brentford és Luton, és én még egy pillanatig sem gondolkodtam a döntőn. Igen, az egy kiemelt meccs, de előtte van még kettő, és annyira rossz, hogy nem játszhatnak.

Nyitókép: MTI/EPA/Adam Vaughan
 

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!