Szoboszlai-klón kerestetik Liverpoolban

2024. február 08. 09:24

Nem lesz egyszerű megtalálni a magyar középpályás dublőrét. Jürgen Kloppot nyomja a döntés súlya, a szurkolók már tudják a megoldást.

2024. február 08. 09:24
null

Előreláthatólag 4-5 hétre lett harcképtelen Szoboszlai Dominik, miután kiújult a január elsején összeszedett combsérülése. A Liverpool FC magyar középpályása még Telkibe is hazautazott, hogy megvizsgálja egy specialista, de a hírek szerint nem derült ki, mi okozhatja a problémát. A labdarúgó visszatért Angliába, ahol időközben már a helyettesét keresik. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nagyon hiányzott

A Premier League listavezetője az Arsenal ellen elszenvedett 3-1-es vereség után szombaton a Burnleyt fogadja. Már az Ágyúsokkal szembeni csatáról hiányolták a szakírók Szoboszlait, akit sürgősen pótolni kell a középpályán. Nem kérdés, ha egészséges, a világbajnok Alexis Mac Allister helye betonbiztos, mellé kell megtalálni a magyar helyettesét. Jelentkező, jelölt van bőven! Az AnfieldWatch nevű oldal 4 olyan játékosról ír, akik előléphetnének a posztra. Olvasóit szavazásra is buzdította a lap, az eredmény egyértelmű lett: 

a szurkolók közel fele (46,1%) Trent Alexander-Arnold mellett tette le a voksát. A jobboldali védő többször szerepelt már a középpályán, kiváló a rúgótechnikája, remekül lát a pályán és gólerős. 

Trent Alexander-Arnold előtörhet a középpályára Liverpoolban 
Fotó: AFP/Paul ELLIS 

Sorban állnak 

Sokan szavaztak a Thiago Alcantarára is. A közel egyéves kihagyás után visszatért 32 éves spanyol játékmester fazont szabhatna a játéknak, de finoman szólva sincs játékban és formában. Másrészt egyáltalán nem nevezhető Szoboszlai-kompatibilisnek, hiszen bár mozgékony, a futómennyiségét és fizikai adottságait össze sem lehet hasonlítani a magyaréval.

Hasonló okokból nem valószínű, hogy Jürgen Klopp Harvey Elliottot tenné a pálya tengelyébe. A holland Ryan Gravenberch alkatilag alkalmas lenne a feladatra, de biztató bemutatkozás után egyre többet hibázik, s valahogy nem találja a helyét a csapatban, ahogy az övét sem az edző.

Surranópályán előzhet

Az angol lap nem említi Endo Watarut. A szorgos, labdabiztos japán visszatért az Ázsia Kupáról. Igaz, hogy több hétig volt távol Liverpooltól, ugyanakkor játékban van, s elutazása előtt sok játéklehetőségét kapott (25 mérkőzés/3 gól), s tehermentesítette Szoboszlai Dominikot. Most helyettesítenie kellene... A végső döntést természetesen Jürgen Klopp hozza majd meg. A szezon végén távozó német szakembernek mérlegelnie kell, melyik játékosa milyen állapotban van, s milyen ellenféllel néz éppen szembe a csapata. Az utolsó előtti, 19. helyen vesztegelő Burnley ellen inkább támadó felfogású csapatot állíthat ki. Karácsonykor idegenben verte ellenfelét 2-0-ra a Liverpool, amely hazai pályán nem hibázhat.

Nyitókép:  AFP/Paul Ellis

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ugandai Bubu
2024. február 08. 13:01
Rengeteg a tehetséges nyugati és afrikai focista. 2007-ben Viktor azt ígérte, hogy 7-8 éven belül az akadémiák 50 olyan játékost nevelnek ki, akik a négy bajnokságban rendszeresen játszanak. Lehet számolgatni a játékosokat a több százmilliárd forint közpénz után. A Szoboszlai-bulvárpornó már úgy megy, mint a napirománozás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!