Szoboszlai nélkül nyert a Luton ellen a Liverpool, továbbra is vezeti a bajnokságot Klopp együttese

2024. február 21. 22:28

A sérülések tömegével terhelt vörösök az első félidőben mintha az öltözőben maradtak volna, de a szünet után megszórták az ellenfelet.

2024. február 21. 22:28
Liverpool's German head coach Jurgen Klopp reacts during a press conference on the eve of a UEFA Champions League Group E football match against Royale Union Saint Gilloise in Brussels on December 13, 2023.

Meglepetésre a vendégek szereztek vezetést a Premier League 26. fordulójában rendezett Liverpool – Luton Town mérkőzésen, amelyet a vörösöknek még a csapatot sújtó sérüléshullám (a mai meccsről hiányzott Alisson Becker, Trent Alexander -Arnold, Szoboszlai Dominik, Curtis Jones, Diogo Jota és Joe Gomez) ellenére is illett megnyerniük az Anfielden a bajnokság 18 helyén, azaz kiesőzónában található klub ellen. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ehhez képest a Liverpool fölénye jó darabig nem érvényesült, és a félidőben is a vendégek vezettek. 

Jürgen Klopp valószínűleg alapos eligazítást tarthatott az öltözőben, mert a második játékrészben sokkal jobban futballozott a Liverpool. 

Az 56. percben Alexis Mac Allister beadását követően Virgil van Dijk fejjel egyenlített, két perc elteltével pedig ismét zseniálisan adta be a labdát a világbajnok argentin középpályás, Gakpo fejesével pedig a fordítás is sikerült. 

A 71. percben aztán Luis Díaz is betalált, sőt, duplázhatott volna, de a Luton kapusa, Thomas Kaminski bravúrosat védett. 

A végjátékban pedig egyértelművé tette a Liverpool, hogy ki az úr a háznál, Harvey Elliott is gólt szerzett, ezzel beállítva a 4-1-es végeredményt. 

A Liverpool ezzel 26 fordulót követően vezeti az angol bajnokságot, 4onttal megelőzve az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott City – Arsenal kettő előtt. 

Nyitókép: Laurie Dieffembacq / AFP

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2024. február 22. 08:37
Szoboszlai nevet le kell írni, mindig, ha ott volt, ha nem. Szoboszlai egy hónapja sérült, a reggeli nagyviziteket tessék megírni, ott abban legalább szerepel.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. február 22. 01:40
Miért mindig a liberális nyugati Liverpool a téma Novosibirsk helyett?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!