„Ő a kedvenc Liverpool-játékosom” – nem akárki mondta ezt Szoboszlairól!

2024. április 20. 16:50

„Hihetetlen. Bármire képes a pályán!” – óriási dicséretet kapott a magyar labdarúgó.

2024. április 20. 16:50
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai (L) celebrates after scoring his team first goal during the English League Cup quarter-final football match between Liverpool and West Ham United at Anfield in Liverpool, north west England on December 20, 2023. (Photo by Oli SCARFF / AFP)

Nyitókép: Oli Scarff / AFP

„Szoboszlai Dominik hihetetlen volt ebben az idényben” – jelentette ki John Barnes a Genting Casino-nak adot terjedelmes interjújában arra kérdésre váloaszolva, hogy kiemelne-e bárkit a Liverpool játékosai közül, aki lenyűgözte. A Mersey-parti klub egykori legendás labdarúgója azonban nem állt meg itt,  és elmondta, hogy a magyar klasszist tartja az egyik legkiemelkedőbb labdarúgónak a Vörösök keretében. 

„Ő a kedvenc Liverpool-játékosom, és nagyon sajnálom, hogy a sérülése miatt az elmúlt hetekben nem tudta megmutatni mire képes igazából. Steven Gerrardra emlékeztet. Tud támadni. Tud védekezni. Bármire képes a pályán.” 

– fogalmazott a 79-szeres angol válogatott labdarúgó, aki egyébként hasonló posztokon játszott mint Szoboszlai Dominik, hiszen eleinte szélső volt, karrierje második felében viszont a középpálya közepén szerepelt. 

Barnes elmondta azt is, hogy szerint hosszú távon a szezonban jó ideig sérült Stefan Bajcetic lenne az ideális játékos a védekező középpályás szerepére, és amennyiben ebben a pozícióban szerepelne, az nagyobb szabadságot adna a pályán Szoboszlai Dominiknek és Mac Allisternek. Szoboszlai Dominikot az elmúlt időszakban sok bírálat éri, de Barnes mellett Marco Rossi is megvédte, kiemelve, hogy ostobaság azt állítani, hogy formán kívül lenne. 

Ezt is ajánljuk a témában

This picture taken on April 17, 2016 shows John Barnes, a former English and Liverpool football player, posing for photographs during a Liverpool FC Soccer Clinic in Hong Kong. England legend John Barnes has questioned the integrity of the Chinese Super League’s recent big-money imports, suggesting they lack the desire to be top-quality footballers. (Photo by ISAAC LAWRENCE / AFP) / To go with AFP story Fbl-Asia-HKG-CHN-Barnes by Daniel Hicks
Forrás: Isaac Lawrence / AFP

John Barnes

A jamaikai származású John Barnes a Liverpool és az angol válogatott egykori labdarúgója, labdarúgóedző, többek közt a Celtic, a Sunderland és a jamaikai labdarúgó-válogatott egykori menedzsere jelenleg az ESPN-nél dolgozik szakkommentátorként. Barnes 1987 és 1997 között tíz idényen keresztül szerepelt a Liverpool csapatában, amelyben 314 mérkőzésen szerepelt és 84 gólt szerzett. A Vörösökkel nyert három angol bajnoki címet, két FA-kupát és egy angol ligakupát (ma Carabao Cup), valamint kétszer (1988 és 1990) az Év játékosa címet is elnyerte a szigetországban. 

Barnes az interjúban egyébként beszélt arról is, hogy a Liverpoolnak nehéz lesz utódot találnia Jürgen Klopp helyére, hiszen még a legnagyobb trénerek, mint például Carlo Ancelotti neve sem jelent garanciát a sikerre, és úgy vélte, nagyon fontos lesz, hogy a klub szurkolói higgyenek benne, és az első eredményektől függetlenül támogassák az új menedzsert. 

A játékoskeretet illetően úgy véli, az új edző egy jó csapatot örököl, tele fiatal labdarúgókkal. 

Úgy véli, nem valószínű, hogy Virgil van Dijk távozik, mivel már a kora miatt sem a legvonzóbb célpont a legnagyobb klubok számára, és jobb lenne neki maradni, és egy új korszakba vezetni a csapatot. A másik rendszeresen emlegetett potenciális távozó, Mo Salah esettét viszont másként látja, szerinte az egyiptomi labdarúgó jó ajánlatokkal rendelkezi szaúdi kluboktól, és érthető volna, hogy távozik. 

A Liverpool egykori klasszisa elmondta, hogy a korábban is a Manchester City-t gondolta a PL fő esélyesének, és sejtette, hogy a Vörösök pontokat veszítenek majd a bajnoki veseny végén, de azt nem gondolta volna, hogy ez a Crystal Palace elleni otthoni meccsen történik meg. 

A Liverpool labdarúgóinak azt üzente, hogy nyugodjanak meg, hiszen ez volt az első hazai vereségük az egész idényben,

 várható volt, hogy ez megtörténik valamikor. Eddig kiválóan játszottak, ezért nem szabad egy vesztes meccs alapján megítélni az együttest. Szerinte Klopp összeszedi a csapatot, és megint jók lesznek. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­­ö­­­g­ö­­s­­ ­l­­­á­­­n­­y­o­­k­ ­­­v­­á­­r­n­­a­k­­­ ­­r­á­d­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Tommaso
2024. április 21. 21:02
„Ő a kedvenc Liverpool-játékosom” – nem akárki mondta ezt Szoboszlairól! hanem Fanny a kedvese. Aki ugyan tett néhány kitérőt más csapattagok felé, de aztán visszatért Dominikhoz.
states-2
2024. április 21. 05:57
Hát biztos valami másik Szoboszlait néz.
billysparks
2024. április 20. 20:15
Ő volt az első néger angol válogatott. Kedveltem a játékát. Igazából ő már a leszálló ágában játszott Liverpoolban, de azért az is mocsok jó csapat volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!