Feladta a korábbi liverpooli sztár, máris menekül Szaúd-Arábiából

2024. január 17. 17:00

Hiába az orbitális fizetés, a szupersztárok körében múlóban a szaúdi liga varázsa.

2024. január 17. 17:00

Kevesebb mint hat hónapot töltött el a szaúd-arábiai Al-Ettifaq csapatában a korábbi liverpooli középpályás, Jordan Henderson, de már küszöbön a megállapodás, hogy csatlakozzon a holland Ajax együtteséhez. A szerződés még nem köttetett meg az amszterdamiakkal, de a háttérben lázasan folynak az előkészületek.

Ráadásul nem az angol középpályás az egyetlen, aki menekülőre fogná a Közel-Keletről. Sajtóhírek szerint Karim Benzemát a csatárgondokkal küzdő Arsenal, Jotát a Tottenham, Fofanát a Newcastle, Roberto Firminót a Fulham, Aymeric Laporte-ot pedig a Real Madrid nézte ki magának.

Üzletet egyelőre ugyan még nem ütöttek nyélbe, de a téli átigazolási időszakból hátra van jó néhány hét, és nem vennénk rá méret, hogy egyik transzferből sem lesz semmi.

Akárhogyan alakul, sokatmondó tény, hogy a mesés fizetések sem tartják az országban a sztárokat. Henderson például heti 700 000 font értékű hároméves szerződést írt alá az Al-Ettifaq-kal, amikor júliusban 12 millió fontért cserébe Szaúd-Arábiába költözött. Azaz, az angol középpályás a liverpooli fizetésének pontosan a dupláját kapta meg, 33 évesen!

A pénz nem boldogít

Saját bevallása szerint azonban boldogtalan, és szeretne visszatérni Európába. Annak ellenére is, hogy klubjának a menedzsere a Liverpool korábbi kapitánya, Steven Gerrard. Úgy tűnik, honfitársa sem tudja maradásra bírni – mindössze 17 meccsen lépett pályára a szaúdi profi ligában, de ennyi is elegendőnek bizonyult számára.

Henderson Liverpoolban 2011-től 2023-ig szolgált, kis túlzással több szezont játszott a Vörösök mezében, mint meccset az araboknál.

Henderson Angliában fő támogatója volt az LMBTQ+ közösségnek, így már a szaúdi szerződésének aláírásakor sokat kritizálták, hiszen az országban illegális az azonos neműek szexuális tevékenysége. Egyes angol szurkolók ki is fütyülték a Wembleyben az angol válogatott, októberi, Ausztrália elleni barátságos mérkőzésén.

Az Ajax csapatában mindenesetre tárt karokkal várják: az idei nehéz szezonban mindössze az ötödik helyen áll a gárda a ligában, 23 ponttal lemaradva az éllovas PSV Eindhoven mögött, minden rutinra szükség van tehát a középpályán. Ha az üzletet gyorsan megkötik, Henderson akár már vasárnap, az RKC Waalwijk ellen debütálhat a holland bajnokságban.

Fotó: Ali Alhaji/AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beszélgető
2024. január 18. 05:00
Kereste a másságot, hogy támogassa. Aztán kiderült, hogy mindenki más más…
Akitlosz
2024. január 17. 18:26
Ha egy labdarúgónál az azonos neműek szexuális tevékenysége a szempont, akkor nem jó ötlet beengedni a csapat öltözőjébe.
Akitlosz
2024. január 17. 18:19
"A pénz nem boldogít" Na persze. Boldogabb lenne-e Ön, ha heti 700 000 fontot keresne? IGEN vagy NEM?
Gullwing
2024. január 17. 18:00 Szerkesztve
Szóval a buzi nem érzi jól magát a buzi üldözőknél.... Ki érti ezt? 🤣 Ki számított erre? 😂😂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!