Nyelvünk alulnézetből

2010. március 24. 09:16

Nyilvánvalóvá szerettem volna tenni, nem kell újságírónak lenni ahhoz, hogy valaki jó szövegeket alkosson. Interjú.

2010. március 24. 09:16
– És a figuráinak sincs irodalmi előképe? Hrabali vagy moldova györgyi alakokat vonultat fel, olyan tipikus »kocsmaarcokat«, akik az alapvető »suttyóságuk« ellenére is szerethetőek.

– Nincs irodalmi előképük, ezeket a figurákat a való világból emeltem át a blogba. Ismerősökről, barátokról mintáztam őket, és remélem, hogy egyikük sem »talál meg« emiatt! Én is köztük vagyok különben, a Kisnovák alakjában.

– Szereti a hasonló figurákat? Szeret közöttük lenni?


– Persze, ez egyértelmű. Sokat mozogtam ilyen környezetben, és azt hiszem, hogy ezek az emberek nem kevesebbek, hanem inkább többek, mint mondjuk a mai celebvilág néhány képviselője. Arról nem is beszélve, hogy ez a valóság, a való élet, amit nem csokornyakkendőben élünk. Szerintem pont ez adja meg azt a pluszt, amiért szeretik az olvasók a blogot.

– Miért döntött úgy, hogy Nyelvész Józsi mögül kilép, és megmutatja magát?


– Eleinte kényelmes volt az álarc, mert így azt írhattam, amit csak akarok. Mostanra viszont elég sok mindent elértem ezzel a naplóval, tavaly például a Goldenblog kategóriagyőztesévé választottak, úgyhogy már névvel is azt írok, amit akarok. Most már magát igazolja a blog, és nem kell azon agyalnom, hogy ez vagy az a bejegyzés tetszik-e például a főnökömnek, vagy sem – mondjuk nem olyan helyen dolgozom, ahol ki lennék téve ilyen veszélynek. Ráadásul előbb-utóbb úgyis fény derült volna a kilétemre, úgyhogy jobbnak láttam, ha magam állok ki a közönség elé. És azt is nyilvánvalóvá szerettem volna tenni, nem kell újságírónak lenni ahhoz, hogy valaki jó szövegeket alkosson.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2010. március 24. 15:34
Nincsenek ellenemre a nyelvi lelemények, de "alulnézetből" mintha genitáliák látszanának a legjobban.
*ufó*
2010. március 24. 09:48
no, hát én meg aztat mondom, hogy riszpekt ! :DDD meg azt is, basszátok meg, hogy akit nem érdekel, az ne olvassa ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!