A miniszter hazudott, a kormány a helyén van

2011. április 14. 19:28

A magyar állam - kormányváltás ide, fülkeforradalom oda, operett-alkotmányozás amoda - gyorsuló ütemben rohad szét évek óta.

2011. április 14. 19:28

Van egy kép, amit nem tudok kiverni a fejemből. Az egyik »vonulásos« faluban lelkes és meghatott néni hálálkodott a kamerába, hogy az Isten áldja meg a gárdistákat, mert mióta itt vannak, azóta megszűntek a falu életét megkeserítő bűncselekmények, konfliktusok, összetűzések. És nem, ez a néni nem náci. Nem szélsőjobboldali, és (még) nem is feltétlenül jobbikos. Csak magára hagyták, előbb Gyurcsány, most pedig Orbán. Azt kapja a pincérmellényes vonulósoktól, amit a rendőröktől kéne.

Attól a három-négy, helybe telepítendő egyenruhástól kéne, akik járőröznének, megelőznének és felderítenének, nyugalmat és biztonságot adva a falunak. Nekik kéne bekopogni a nénihez, nekik kéne elfogni a tolvajokat, garázdákat, fosztogatókat és passzióból embereket bántalmazó-meggyilkoló bűnözőket. Piti tolvajt és Sztojka Ivánt egyaránt. Ehelyett a gárda erődemonstrációja van csak, és egy óriási veszély, hogy a romlással párhuzamosan egyre több »hálás néni« lesz, aki előbb-utóbb a Jobbikra szavaz.

Ezek meg itt szórakoznak a gyalogos szabálysértők lesből fotózásával - mintha annyi rendőr lenne már mindenütt, hogy azt se tudnák, hova tegyék őket. Költjük a pénzt hülyeségekre, NENYI, most meg preambulum-poszterekre, sőt költöttük már az előző ciklusban is, míg a válság és Bajnai megálljt nem parancsoltak - holott ez a pénz most az új rendőrőrsökre, autókra (nem, nem a milliárdos kormányzati autóbeszerzésre gondolok, hanem szirénás járőrautókra, zártkertek felé kanyarodó, olcsó terepjárókra), körzeti megbízottakra kéne.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
buckafej
2011. április 15. 07:13
A Jobbik a parlamentben egy nulla, a Fidesz vígan megvan nélküle, ezért szemét és aljas módon kihasználja az emberek félelmét és gárdázik, meg vonulgat. A pesti urigyerekek a vidékiek félelméből akarnak maguknak plusz szavazatokat szerezni. Ez a sok lelkes ember miért nem áll be helyben polgárőenek, vagy miért nem a helyiek alakítanak polgárőrséget, ha olyan nagy a baj? Vagy miért nem mennek el rendőrnek? Egyébként irígylem őket, hogy így ráérnek, munkahelyük nincs?
bmucsai
2011. április 14. 22:06
Pintér nem tud fellépni ellenük, mert akkor az összes magán biztonsági céget is fel kéne számolni (INCAL, stb) . Ez még neki se érdeke. Akkor pedig el kell viselni őket.
huttinger
2011. április 14. 21:53
Valami két pofont emlegett Viktor még a választás előtt...... De egyébként, hogy Pintér nem lép fel drasztikusan a gárdisták ellen tovább rontja a rendőrök tekintélyét.
soelmo
2011. április 14. 21:39
Kinek a rendőrségéről beszéltek? Vityótól olyan ez a rendőrség amilyen? Vagy nem volt előtte 8 év kommunista kormányzat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!