Buddha és Mohamed a parlamentben

2011. július 14. 19:50

Most képzeljük el azt a jelenetet, hogy egy jelentős buddhista főpap és egy muszlim imám a magyar országgyűléshez fordul, hogy tessenek szívesek lenni az A kategóriás egyházak közé felvenni minket.

2011. július 14. 19:50
Dési János
Dési János
Népszava

„Most képzeljük el azt a jelenetet, hogy egy jelentős buddhista főpap és egy muszlim imám a magyar országgyűléshez fordul, hogy tessenek szívesek lenni az A kategóriás egyházak közé felvenni minket. Szépen meg is indokolják a kérésüket, belégként csatolják a hitelveiket és igazolást arról, hogy ők tényleg igazi vallás és nem csak úgy a lenyúlás végett vannak. (...)

Aztán a plenáris ülésen szavazásra bocsátják a kérdést, amit lélegzetvisszafojtva figyel a világ buddhista és mohamedán népessége. Az Al-Dzsazira egyenesben közvetíti az ülést, a buddhista kolostorokban szerzetesek és hívek együtt imádkoznak szerte a világon, a müezzinek teli torokból kérik Allahot, hogy csak most segítsen.

Keveseknek tűnik fel, pedig elég furcsán öltözöttek, az a két öregúr, aki az üléstermi páholyból figyelik az eseményeket. Az egyik hosszú, ősz szakállat visel és egy összetekert kis szőnyeget fog a bal kezében. A másik, nagypocakos, kopaszodó. Amikor végre megszületik a kedvező eredmény boldogan veregetik egymást hátba. »Na kollegám, ez is sikerült« - jegyzi meg egyikük. Aztán huss, mintha ott sem lettek volna, kámforrá válnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2011. július 15. 12:44
Ne képzeljük el azt a jelenetet, ugyanis nem létezik "jelentős buddhista főpap" (kivétel lenne a dalai és a pancsen láma, ha a tibeti buddhizmus univerzális vallás volna). Jelentős muszlim főpap sincs (imámok, ulémák és ayatollahok vannak a széttöredezett Iszlámon belül). Szerző mintha egy evangélikus lelkészi elnököt vagy szuperintendenst mondjuk egy bíboroshoz hasonlítana.
gróf Bercsényi
2011. július 15. 11:34
Dési uram! Gondolom, körül (na nem metélt, hanem) -belül támadt némi erekciójuk, megtudván, hogy négy szerveződésüket is bevitte a fidesz az "A-kategóriás" egyházak, azaz a történelmiek közé, köztük egy 2004-ben alapítottat is. Gondolom, pezsgőt bontottak, hogy sikerült újból megzsarolni működési terepüket (bankjaikon és egyéb szervezeteiken keresztül), amely "terep" önöknek sosem volt is nem is lészen hazájuk, mint ahogy a kakukknak sem az más madárfajok fészke. Higgye el, lesz ez még másként is, ha előbb nem, hát a gyermekei - ha képes a nemzésre - felnőtté válásának idejében. Erről, a mi hazánk védelmében, ígérem, gondoskodunk! Önök meg védjék Izraelt vagy az Amúr felső folyását, az bennünket nem igazán érdekel. Csak egyik ottani féltől se érkezzenek ide menekültek, mint ahogy mi sem oda menekülünk, ha bajunk van. Üdvözlettel: gr. Bercsényi, Esze Tamás nevében is
kordonbonto
2011. július 15. 06:31
Az igazság, hogy énszerintem mindegyik tartsa el magát a híveiből.Sőt sok esetben megszabják a befizetést, fizetésük után a kasszába. Vannak esetek, hogy öröklik a hívek vagyonkáját.Tehát szerintem egyik se szorul állami segítségre. Mert mit kapunk az adónkból juttatott segítségekért, még egy ingyenes utolsó kenetet se.
kordonbonto
2011. július 15. 06:20
Ha bekerült volna a szűrön a buddhista és a muszlim vallás akkor meg az nem tetszene Dési vigyorinak vagy reklamálná a mormon egyházat a többnejűség miatt. De az se jó mert több az anyós.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!